Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2006

Οι φοιτητές ψήφισαν απόσυρση επενδύσεων, οι αρχές του πανεπιστημίου κωφεύουν

Της Karen Bouffard

Πηγή: The Detroit News

Η φοιτητική διοίκηση στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν-Ντέρμπορν πέρασε ομόφωνα ψήφισμα την περασμένη εβδομάδα που καλεί το Συμβούλιο της Αντιβασιλείας -το οποίο καθορίζει επίσης την πολιτική των πανεπιστημίων του Μίσιγκαν στο Ανν Άρμπορ και το Φλιντ- να αποσύρει επενδύσεις από εταιρείες που προσπορίζουν κέρδη από ενέργειες του ισραηλινού στρατού στα παράνομα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

«Θέλουμε το πανεπιστήμιο να αποσύρει τις επενδύσεις του απ’ αυτές τις εταιρείες ώστε να το σκέφτονται διπλά πριν πουλήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στο στρατό» δήλωσε η 21χρονη Bilal Dabaja, φοιτήτρια πολιτικών επιστημών.

Το Ντέρμπορν, όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο, είναι η καρδιά της αραβοαμερικανικής κοινότητας της περιοχής, αλλά οι ηγέτες των φοιτητών ελπίζουν ανάλογα ψηφίσματα να υιοθετηθούν και από τα πανεπιστήμια του Ανν Άρμπορ και του Φλιντ.

Η Τζούλι Πίτερσον, εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε ότι οι αποφάσεις επενδύσεων ή απόσυρσης αυτών λαμβάνονται σύμφωνα με την πολιτική που έχει καθορίσει το Συμβούλιο της Αντιβασιλείας με τη συνεισφορά της σχολής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ψήφισμα δεν θα ληφθεί υπόψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: