Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2007

Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων και Κυρώσεις - Έκκληση των Παλαιστινιακών Συνδικάτων προς το Διεθνές Εργατικό Κίνημα

Τα Παλαιστινιακά Συνδικάτα έδωσαν στη δημοσιότητα μία Έκκληση για Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων και Κυρώσεις η οποία στηρίζεται από:

  • Τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων (GUPW)
  • Την Παλαιστινιακή Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων (PGFTU)
  • Τη Συμμαχία των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Συνδικάτων
  • Άλλα Παλαιστινιακά επαγγελματικά και εργατικά σωματεία

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2007 τα Συνδικάτα και η Καμπάνια Ενάντια στο Τείχος του Απαρτχάιντ απεύθυναν αυτή την έκκληση στα αραβικά και διεθνή συνδικάτα και ειδικότερα στη Διεθνή Συνομοσπονδία των Αραβικών Συνδικάτων, την Αραβική Λίγκα, την Αραβική Οργάνωση Εργασίας, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, τη Διεθνή Συνομοσπονδία Εργατών, την Οργάνωση της Ενότητας των Αφρικανικών Συνδικάτων, τον Παλαιστινιακό λαό και τη διεθνή κοινότητα.

Μία ακόμη συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ

Σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2007, εμείς, οι παλαιστινιακές εργατικές συνομοσπονδίες, εργατικά και επαγγελματικά σωματεία, και παλαιστινιακή καμπάνια λαϊκής βάσης Ενάντια στο Τείχος του Απαρτχάιντ, πραγματοποιήσαμε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσουμε μία έκκληση για αλληλεγγύη μαζί με τους εργαζόμενους και τον παλαιστινιακό λαό που υιοθετείται από τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, την Παλαιστινιακή Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων, τη Συμμαχία των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Συνδικάτων και άλλα Παλαιστινιακά επαγγελματικά και εργατικά σωματεία.

Αυτή η έκκληση απευθύνεται στα αραβικά και διεθνή εργατικά συνδικάτα και ειδικότερα στη Διεθνή Συνομοσπονδία των Αραβικών Συνδικάτων, την Αραβική Λίγκα, την Αραβική Οργάνωση Εργασίας, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, τη Διεθνή Συνομοσπονδία Εργατών, την Οργάνωση της Ενότητας των Αφρικανικών Συνδικάτων, τον Παλαιστινιακό λαό και τη διεθνή κοινότητα.

Καλούμε όλους τους παραπάνω να:

·Μποϊκοτάρουν και να αποσύρουν τις επενδύσεις τους από το Ισραήλ

·Να εργαστούν για να επιβληθούν κυρώσεις εις βάρος του Ισραήλ

Έως ότου το Ισραήλ σταματήσει να διαπράττει εγκλήματα εις βάρος του λαού μας και εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο που διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλους.

Αυτή η έκκληση εκ μέρους των κινημάτων των παλαιστινίων εργαζομένων αποτελεί τμήμα του αγώνα μας ενάντια στην Κατοχή και για την Ελευθερία, για την Αυτοδιάθεση, το Δικαίωμα της Επιστροφής, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και ένα Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και για τον τερματισμό του ρατσισμού εις βάρος του λαού μας μέσα στην Πράσινη Γραμμή.

Αυτό το έτος σηματοδοτεί την 40ή επέτειο της Κατοχής της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας και το επόμενο τα 60 χρόνια από τη Νάκμπα. Εντωμεταξύ ο παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να λαχταρά το δικαίωμα να ζήσει ελεύθερος στην πατρίδα του και 6,8 εκατομμύρια πρόσφυγες διασκορπισμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο αγωνίζονται για το δικαίωμά τους (όπως ορίζεται στο διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ) να επιστρέψουν στα σπίτια, στα χωριά και στις πόλεις τους. Είναι επιβεβλημένο να αναγνωρίσουμε ότι από την εναρξή της η Histadrut υποστήριξε την Κατοχή και ενεργοποίησε ρατσιστικές πολιτικές εναντίον των εργατών μας, αρνούμενη τα δικαιώματά τους. Έμεινε σιωπηλή μπροστά στα εγκλήματα του Ισραήλ εις βάρος του λαού μας καθ’ όλη τη διάρκεια των δεκαετιών της κατοχής. Γι’ αυτό ζητάμε από τα διεθνή εργατικά συνδικάτα να μποϊκοτάρουν την Χισταντρούτ ώστε να την πιέσουν να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων μας και να πιέσουν την κυβέρνηση να τερματίσει την κατοχή και να αναγνωρίσει τα πλήρη δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

Από τον Ιούλιο του 2002, η Κατοχή δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στο έδαφος μέσω της κατασκευής του Τείχους Απαρτχάιντ. Μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε μια σειρά από γκέτο, κλιμακώνει την προσάρτηση και την απομόνωση των εδαφών και των υδάτων και κλιμακώνει τις ρατσιστικές πολιτικές εναντίον του λαού μας, καταστρέφοντας τελικά το όνειρο για ένα παλαιστινιακό κράτος. Επιπλέον, η Κατοχή συνεχίζει την πολιτική των «στοχευμένων δολοφονιών», των κατεδαφίσεων σπιτιών, του εκτοπισμού των μη-Εβραίων από την Ιερουσαλήμ και στην καταστροφή σπιτιών και ιστορικών μνημείων εκεί, επιτίθεται σε ιερά μνημεία και καταστρέφει τις βιομηχανίες και ολόκληρη την οικονομία μας στη συνέχεια εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενούς μας, λιμοκτονεί το λαό μας με σκοπό να μας επιβάλει τα σχέδια της Κατοχή ώστε στο τέλος να υποταχθούμε.

Σήμερα, ξεκινάμε ως Παλαιστινιακό Εργατικό Κίνημα μία Έκκληση των Εργαζομένων για Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων και Κυρώσεις (BDS) στηρίζοντας την Ενιαία Παλαιστινιακή Έκκληση για Μποϊκοτάζ ενάντια στο Ισραήλ προς τη Διεθνή Κοινότητα. Αυτή η έκκληση έχει υπογραφεί από περισσότερες από 170 παλαιστινιακές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα από τη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και τη Διασπορά.

Ευχαριστούμε και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τα κινήματα, συνδικάτα και οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο που τα δύο τελευταία χρόνια υιοθέτησαν την έκκληση για μποϊκοτάζ και ξεκίνησαν καμπάνιες στις χώρες τους. Προκάλεσαν το σιωνιστικό λόμπι και έμειναν ακλόνητοι στις επιθέσεις που εξαπολύθηκαν εναντίον τους.

Ζητάμε λοιπόν από τα διεθνή εργατικά συνδικάτα να παράσχουν την υποστήριξή τους σε αυτές τις πρωτοβουλίες στις χώρες τους, να οργανώσουν τις δικές τους καμπάνιες μποϊκοτάζ και να συντονίσουν τις διεθνείς προσπάθειες για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά το μποϊκοτάζ, η απόσυρση επενδύσεων και οι κυρώσεις με σκοπό:

1. Να σταματήσουν τα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος των δικαιωμάτων μας, πάνω απ’ όλα της κατοχής και του εκτοπισμού του λαού μας,

2. Να γκρεμιστεί το τείχος της σιωπής που έχει οικοδομηθεί από τη διεθνή κοινότητα ώστε να αποφευχθούν τελικά τα εγκλήματα της Κατοχής,

3. Να διατηρηθεί ζωντανή η συνείδηση του κόσμου και να καλλιεργηθεί ο σεβασμός για το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο προωθώντας την εφαρμογή του,

4. Να βρεθεί μια δίκαιο και συνολική λύση για το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Χαιρετισμοί στον Αγώνα Απελευθέρωσης των Εργατών

Χαιρετισμοί σε εκείνους που σε ολόκληρο τον κόσμο Υπερασπίζονται την Αλληλεγγύη και Αγωνίζονται για την Παλαιστινιακή Υπόθεση

Αιώνια Δόξα στους Μάρτυρες για την Ελευθερία σε όλο τον κόσμο Υπογράφοντες Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων: Haidar Ibrahim (Γενικός Γραμματέας)

Παλαιστινιακή Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων: Amneh Rimawi / εκ μέρους: Shaher Sa'ad (Οργανωτική Επιτροπή)

Συμμαχία των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Συνδικάτων: Muhammad al Arouri (Συντονιστής)

Γενική Ένωση Παλαιστινιακών Εργατικών Ενώσεων: Hassan Sharake (Γενικός Γραμματέας)

Ένωση Παλαιστινίων Αγροτών: Adel Abu Ne'meh (Γενικός Γραμματέας)

http://www.stopthewall.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: