Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007

Ενημερωτικό Συλλόγου "Ιντιφάντα"

Δικτυακός τόπος:

http://greece-palestine.blogspot.com/

e-mail: palestine_gr@yahoogroups.com

Αλ Νάσερ

                                 

Ενημερωτικό δελτίο

Μάρτιος 2007

Αντί προλόγου

Από το Σεπτέμβριο και μετά ο Σύλλογος Ιντιφάντα διοργάνωσε και συμμετείχε σε διάφορες δραστηριότητες προκειμένου να φέρει το Παλαιστινιακό ζήτημα στο προσκήνιο. Συνοπτικά για όσους δεν μας παρακολουθούν «στενά» σημειώνουμε: Συμμετοχή στο Συνέδριο του Ερευνητικού Κέντρου BADIL για την Επιστροφή των Προσφύγων στην Αθήνα, συμμετοχή στο Συνέδριο για την Αντίσταση στη Βηρυτό, εκδήλωση με τον εκπρόσωπο του Alternative Information Center, Σιρ Χεβέρ, εκδηλώσεις στο Μοσχάτο, το Χολαργό και την Ηλιούπολη, ανοικτή εκδήλωση-σύσκεψη στο πλαίσιο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας στο Πολυτεχνείο και στην Πάτρα με εκπροσώπους παλαιστινιακών οργανώσεων, ολοκλήρωση της καμπάνιας «Χρήματα στη Γάζα – Φάρμακα στον Λίβανο», έναρξη της καμπάνιας για Μποϊκοτάζ-Κυρώσεις-Απόσυρση επενδύσεων από το Ισραήλ.

Παρόλα αυτά εξακολουθούμε να είμαστε αριθμητικά λίγοι και πεπεισμένοι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα με τη δική σας ενεργή συμμετοχή.

Ολομέλεια του Συλλόγου

Κυριακή 1/4/2007

7.00 μμ

Στέκι Μεταναστών

Τσαμαδού 13

Θέματα προς συζήτηση

1. Συζήτηση για την κατάσταση στην Παλαιστίνη μετά το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας

2. Προγραμματισμός δραστηριοτήτων μέχρι το καλοκαίρι ( έχουν προταθεί και διερευνούνται τα παρακάτω )

*μέτρα για την οργάνωση της καμπάνιας σχετικά με το μποϋκοτάζ

*διοργάνωση μεγάλης συναυλίας στα τέλη Μάη/αρχές Ιούνη με αφορμή την επέτειο 40 χρόνων από τον πόλεμο των 6 ημερών

*συγκρότηση αποστολής στα κατεχόμενα την περίοδο 4-10 Ιουνίου με συμμετοχή σε τοπικές ή και διεθνείς δραστηριότητες για την ανωτέρω επέτειο

*εκδόσεις

3. Οργανωτικά ζητήματα για την καλύτερη λειτουργία του συλλόγου ( Δ.Σ. , μέλη και εισφορές, τακτική συνεδρίαση , λειτουργία site κλπ. )

Ολοκλήρωση της καμπάνιας «Χρήματα στη Γάζα – Φάρμακα στον Λίβανο»

Θέλουμε να απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της καμπάνιας «Χρήματα στη Γάζα – Φάρμακα στον Λίβανο».

Συγκεντρώθηκε ένα κοντέινερ με φάρμακα που μοιράστηκαν σε δύο παλαιστινιακούς καταυλισμούς στον Λίβανο (Έιν Ελ Χίλγουεϊ και Σατίλα) και σε χωριά του Νοτίου Λιβάνου, που είχαν πληγεί βάναυσα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Επίσης κατατέθηκαν 1.500 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Ένωσης Επιτροπών Υγείας στη Γάζα www.gaza-health.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: