Τρίτη 17 Απριλίου 2007

33η επέτειος της Ημέρας των Παλαιστινίων Κρατουμένων

Πηγή: Palestine News Network

www.pnn.ps

Η 33η επέτειος της Ημέρας των Παλαιστινίων Κρατουμένων λαμβάνει χώρα ενώ οι υπόλοιποι Παλαιστίνιοι έξω από τις φυλακές είναι πολιορκημένοι από το Διαχωριστικό Τείχος του Απαρτχάιντ, τους Εβραϊκούς εποικισμούς και τα Ισραηλινά σημεία ελέγχου.

11.000 Παλαιστίνιοι κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, πολλοί από τους οποίους έχουν καταδικαστεί σε ποινές εγκλεισμού για περισσότερα από 30 χρόνια και υποβάλλονται σε σκληρές και καταπιεστικές συνθήκες κράτησης σε κεντρικά σωφρονιστήρια, κέντρα κράτησης και στρατιωτικά στρατόπεδα.

Από το 1967 περίπου το 25% των Παλαιστινίων που ζουν στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη έχουν συλληφθεί τουλάχιστον μία φορά. Εκατοντάδες οικείες παλαιστινίων κρατουμένων ή συγγενών τους έχουν κατεδαφιστεί ως μέτρο τιμωρίας και παραδειγματισμού. Χιλιάδες οικογένειες Παλαιστινίων απαγορεύεται να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στις ισραηλινές φυλακές. Δεκάδες φυλακισμένοι απελάθηκαν από τη Δυτική Όχθη στη Γάζα ή έξω από τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ανάμεσα στους φυλακισμένους που εξακολουθούν να κρατούνται από το Ισραήλ περιλαμβάνονται 398 παιδιά και 110 γυναίκες. 850 Παλαιστίνιοι κρατούνται με το καθεστώς της διοικητικής κράτησης χωρίς δίκη, 64 έχουν καταδικαστεί σε περισσότερα από 20 χρόνια ενώ 15 κρατούμενοι παραμένουν στην απομόνωση πάνω από 5 χρόνια και 187 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν πεθάνει σε ισραηλινές φυλακές. Τα σαράντα ένα μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου που απήχθησαν και φυλακίστηκαν από την Ισραηλινή κατοχή εξακολουθούν να παραμένουν φυλακισμένοι οδηγώντας το σε παράλυση.

Περίπου 1.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες και αρρώστιες, οι 150 από χρόνιες ασθένειες. Μόνο 30 από τους ασθενείς κατάφεραν να πάνε σε νοσοκομείο για θεραπεία. Πληροφορίες που προέρχονται μέσα από τις φυλακές επιβεβαιώνουν ότι περίπου 1000 Παλαιστίνιοι έχουν χρησιμοποιηθεί σαν πειραματόζωα από ισραηλινές θεράποντες και ιατρικά ιδρύματα που έκαναν πειράματα πάνω τους.

Οποιαδήποτε προτεινόμενη πολιτική λύση δεν περιλάβει το ζήτημα των Παλαιστινίων Κρατουμένων δεν πρόκειται να φέρει πραγματικά αποτελέσματα, η υπόθεση των Παλαιστινίων Κρατουμένων θα αποτελεί πάντα ένα από τα κεντρικά ζητήματα για τον Παλαιστινιακό Λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: