Τετάρτη 18 Απριλίου 2007

Πρωτοβουλία για τον Azmi Bishara

Υπογράψτε και διαδώστε την πρωτοβουλία που βρίσκεται στον ιστότοπο:

http://www.arabs48.com/ang/index.php

Δήλωση Καταδίκης της Ισραηλινής Εκστρατείας εναντίον του Παλαιστίνιου Διανοούμενου και Σημαίνουσας Εθνικής Μορφής Azmi Bishara

Κάθε τόσο το κράτος του Ισραήλ και οι θεσμοί του μας υπενθυμίζουν ότι οι Άραβες Παλαιστίνιοι συνιστούν στρατηγική απειλή για το Ισραήλ. Αυτή η τάση πάντα εκδηλωνόταν σε διάφορους βαθμούς παροξυσμού και απροκάλυπτα, ωστόσο η τωρινή της κορύφωση είναι πρωτόγνωρη. Στο σημείο αυτό οι Παλαιστίνιοι Άραβες αντιμετωπίζουν μια δύσκολη περίοδο της σχέσης τους με το Κράτος του Ισραήλ ως αποτέλεσμα του νόμιμου και δίκαιου αιτήματός τους το κράτος του Ισραήλ να είναι «κράτος για όλους τους πολίτες του». Το γεγονός ότι το Ισραήλ εξακολουθεί να ορίζει εαυτόν ως «Εβραϊκό Δημοκρατικό Κράτος», προσπαθώντας να πετύχει το αδιανόητο, να αναγνωριστεί ως ένα μοντέλο σύγχρονης δημοκρατίας, η οποία ωστόσο διατηρεί την «Εβραϊκότητα» της ταυτότητάς της, αποτελεί αναμφίβολα τη ρίζα όλων των μορφών καταπίεσης και διακρίσεων εις βάρος των αυτοχθόνων Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι πολίτες του κράτους του Ισραήλ έχουν επανειλημμένα και αδιάκοπα προσπαθήσει να θέσουν ένα τέλος στη στρεβλή σχέση με το Κράτος και να διορθώσουν τα λάθη αποτολμώντας την ηθική και δημοκρατική εναλλακτική του «κράτους για όλους τους πολίτες». Ωστόσο δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα ως προς την απόκτηση συλλογικών δικαιωμάτων των γηγενών Παλαιστινίων, ούτε και άρση των απροκάλυπτων διακρίσεων εις βάρος τους.

Το κράτος του Ισραήλ υπήρξε συστηματικά ικανότατο στην προώθηση νομοθεσίας που εξυπηρετεί τη δίωξη της Αραβικής πολιτική ηγεσίας των Παλαιστινίων πολιτών. Για το λόγο αυτό το κράτος του Ισραήλ θα πρέπει να κατηγορηθεί για την επιδείνωση της σχέσης με τους Άραβες πολίτες του οι οποίοι πάντοτε αδικούνταν και υφίσταντο διακρίσεις. Η εκ νέου δίωξη του διανοούμενου και πολιτικού πατριώτη Azmi Bishara και του κόμματός του –που αμφισβητεί τα ιδεολογικά και πολιτικά θεμέλια της αντιφάσκουσας Ισραηλινής δημοκρατίας- συνιστά στην πραγματικότητα δίωξη της ίδιας της ύπαρξης των Παλαιστινίων πολιτών στο Κράτος.

Αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στην πατρίδα τους, και άλλα δικαιώματα με βάση την ιθαγένεια και την εθνικότητα που δεν θα έπρεπε ποτέ να συρρικνώνονται με καμία δικαιολογία – καταδικάζουμε όλες τις μορφές της καταπίεσης, των απειλών, των διώξεων και κάθε περιορισμό στην ελευθερία του λόγου.

Η εκστρατεία που ξεκίνησε από το κράτος του Ισραήλ και της οποίας ηγείται ο αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών (της Shabak) αποτελεί πραγματική απειλή για τη δημοκρατία και τις αξίες της ελευθερίας που υποτίθεται ότι διαφυλάσσει το ίδιο το κράτος. Η απωθητική και ρατσιστική φρασεολογία που περιγράφει τους Άραβες στο Ισραήλ ως μια «στρατηγική απειλή» και δηλώνει ότι «οποιοσδήποτε προσπαθήσει να αλλάξει το χαρακτήρα του Κράτους, ακόμα και με δημοκρατικά μέσα, θα διωχθεί» - όπως εκφράζεται από τον αρχηγό της Shabak, αντανακλά τον επικίνδυνο βαθμό της επίσημης υποκίνησης εναντίον των Παλαιστινίων. Συνιστά ηθική υποχρέωση ν’ αντισταθούν άμεσα και σκληρά στην εκστρατεία όλα τα μεμονωμένα άτομα, πολιτικά κόμματα, θεσμοί που πιστεύουν στο ανθρώπινο δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζουν με αξιοπρέπεια στη δική τους πατρίδα απολαμβάνοντας την ελευθερία.

Εμείς οι υπογράφοντες αυτής της αίτησης, με βάση όσα δηλώθηκαν παραπάνω, διακηρύσσουμε τα ακόλουθα:

1. Καταδικάζουμε αυστηρά τη φρενήρη εκστρατεία εναντίον του διανοούμενου και πατριώτη Δρ. Azmi Bishara, και ζητάμε την άμεση παύση της πολιτικής του δίωξης.

2. Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στην Αραβική ηγεσία στο Ισραήλ να αντιμετωπίσουν από κοινού και με αυστηρότητα αυτή την εκστρατεία που στοχεύει τη συλλογική Αραβική παρουσία στην πατρίδα τους.

Καλούμε όλους τους Παλαιστινίους, φίλους και υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο να ενωθούν για να σταματήσει αυτή η ρατσιστική εκστρατεία και να τη χρησιμοποιήσουν για να διωχθούν οι δράστες των διακρίσεων και της εθνοκάθαρσης αντί να διώκονται οι υπερασπιστές της ισότητας σε ένα «κράτος για όλους τους πολίτες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: