Πέμπτη 19 Απριλίου 2007

Ένα γράμμα από τις μητέρες των Παλαιστινίων Κρατουμένων

Πηγή: Palestine News Network

http://english.pnn.ps/index.php?option=com_content&task=view&id=2210

Το γράμμα που ακολουθεί γράφτηκε από μητέρες τα παιδιά των οποίων βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές και κυκλοφορεί προς τιμήν της Ημέρας των Παλαιστινίων Κρατουμένων και ζητάει την απελευθέρωσή τους.

Την επέτειο της Ημέρας των Παλαιστινίων Κρατουμένων, 17 Απριλίου 2007, εμείς, οι μητέρες και οι οικογένειες των Παλαιστινίων και Αράβων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές, εξακολουθούμε να στερούμαστε την παρουσία των αγαπημένων μας και να ελπίζουμε ότι θα απελευθερωθούν άμεσα.

Είμαστε εμείς που κάθε μέρα μας λείπουν οι αγαπημένοι μας, που έχουμε αποκοπεί από τους γιους μας, τις κόρες και τους συγγενείς από τις Ισραηλινές Κατοχικές Δυνάμεις και κρατούνται σε φυλακές που υπολείπονται και των ελαχίστων αποδεκτών διεθνών όρων κράτησης.

Καθώς απορρίπτουμε την παράνομη κράτηση και την απάνθρωπη μεταχείριση των κρατουμένων, απορρίπτουμε επίσης τον ισχυρισμό οποιασδήποτε ομάδας ότι μπορούν να διαπράττουν εγκληματικές και αντεθνικές ενέργειες στο όνομα των Παλαιστινίων και Αράβων Κρατουμένων. Η απαγωγή οποιουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του δημοσιογράφου του BBC, Alan Johnston, είναι ενάντια στα δικαιώματα των κρατουμένων, ενάντια στην αγάπη και τα βάσανα των μητέρων τους, ενάντια στο σύνολο του Παλαιστινιακού λαού.

Καθώς καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους σε τοπικό και εθνικό επίπεδο να διασφαλίσουν την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων μας, καλούμε επίσης εκείνους που απήγαγαν το Άλαν να τον απελευθερώσουν άμεσα. Τους ζητάμε να μην πέσουν στο επίπεδο του κατακτητή διαπράττοντας τέτοιες ολέθριες πράξεις. Τους ζητάμε να μην προδίδουν την ευμένεια των λαών του κόσμου απέναντι στα βάσανα του Παλαιστινιακού λαού, που είναι υπό κατοχή για σχεδόν 40 χρόνια.

Με βάση την κληρονομιά, την ηθική και τις αρχές μας και την παλαιστινιακή παροιμία που λέει: «Κανείς δεν νιώθει τον πόνο, παρά μόνο οι πληγέντες», εμείς, οι μητέρες και οι οικογένειες των κρατουμένων καταλαβαίνουμε τον πόνο που βρήκε την οικογένεια του Alan Johnston και καθώς ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων μας, ελπίζουμε το ίδιο για τον φίλο του λαού μας Alan Johnston.

Καθώς τα βάσανα των κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές συνεχίζονται και οι αντικρουόμενες δηλώσεις και ειδήσεις κάνουν την εμφάνισή τους στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με την ανταλλαγή κρατουμένων, καλούμε την παλαιστινιακή πλευρά να θέσει σε προτεραιότητα αυτό το ζήτημα και να διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος στις διαπραγματεύσεις γύρω από το ζήτημα των κρατουμένων.

Ζητάμε επίσης από τη διεθνή κοινότητα να πιέσει την ισραηλινή κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του ανθρωπιστικού δικαίου και της διεθνούς ανθρωπιστικής νομοθεσίας και να απελευθερώσει τους κρατούμενούς μας.

Τονίζουμε επίσης στην ισραηλινή κυβέρνηση ότι η συνεχιζόμενη κράτηση και απάνθρωπη συμπεριφορά περισσότερων από 10.000 κρατουμένων δεν υπηρετεί την ειρηνευτική διαδικασία, αλλά μάλλον βαθαίνει τις αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα επίτευξης ειρήνης καθ’ όσον οι κρατούμενοι εξακολουθούν να κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους εξακολουθούν να υποφέρουν.

Η ειρήνη θα πρέπει να φέρει την απελευθέρωση του ανθρώπου και της γης αντί να εντείνει την κατοχή και να αυξάνει τα βάσανα του λαού.

Λευτεριά στους φυλακισμένους της απελευθέρωσης

Οι Μητέρες και οι Οικογένειες των Παλαιστινίων και Αράβων Κρατουμένων σε Ισραηλινές Φυλακές

Δεν υπάρχουν σχόλια: