Τετάρτη 18 Απριλίου 2007

Μποϊκοτάζ από τη Νορβηγία

Το κυβερνητικό Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα της Νορβηγίας ανανεώνει την υποστήριξή του στο Μποϊκοτάζ

Το Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα (SV), ένα από τα τρία κόμματα της νορβηγικής κυβέρνησης, ανανέωσε την υποστήριξή του για κυρώσεις εις βάρος του Ισραήλ. Το Συνέδριο του Κόμματος υιοθέτησε ομόφωνα στις 25 Μαρτίου ένα ψήφισμα που φέρει τον τίτλο «Κυρώσεις ενάντια στον Κατακτητή – όχι τον κατεχόμενο».

Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα του κειμένου (μη επίσημη μετάφραση): «Το Ισραήλ εξακολουθεί την παράνομη επέκταση των αποικιών των εποίκων και την οικοδόμηση του τείχους του απαρτχάιντ κατά παράβαση της γνωμοδοτικής απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης στη Χάγη και των απαιτήσεων της Γενικής Συνόδου του ΟΗΕ. (....) «Οι [νορβηγικοί] νόμοι για το εμπόριο όπλων πρέπει να εξεταστούν και η κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί για να συνάψει συμφωνίες με άλλες χώρες για να διασφαλίσει ότι τα παραγόμενα στη Νορβηγία όπλα και οπλικά μέρη δεν εξάγονται πλέον στο Ισραήλ. (...) Κάθε ενοικίαση και ανταλλαγή στρατιωτικού εξοπλισμού μεταξύ Νορβηγίας και Ισραήλ πρέπει να σταματήσει. (...) «Γκρεμίστε το τείχος του ισραηλινού απαρτχάιντ!» (...) «Το SV θα συνεχίσει να εργάζεται για την προώθηση ενός νορβηγικού καταναλωτικού μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων».

Το ψήφισμα απαιτεί επίσης να εισαχθούν νέοι κανονισμοί ώστε το Κρατικό Ασφαλιστικό Ίδρυμα να αποσύρει τις επενδύσεις του από ισραηλινές εταιρείες. Το πλήρες κείμενο στα νορβηγικά: http://www.sv.no/partiet/landsmotet/uttalelser/dbaFile127182.html Ιστοσελίδα του κόμματος στ’ αγγλικά

http://www.sv.no/hvem/english/

Δεν υπάρχουν σχόλια: