Τρίτη 17 Απριλίου 2007

Συνεχείς επιδρομές και συλλήψεις

Πηγή: Palestine News Network http://english.pnn.ps

Νάμπλους

Κατά τη διάρκεια της νύχτας Δευτέρας προς Τρίτη οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη Νάμπλους και συνέλαβαν εφτά Παλαιστινίους. Ισχυρές δυνάμεις έκαναν επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα ενώ χτυπήθηκαν πολλά σπίτια στη γειτονιά Al Hashahsin απ’ όπου συνελήφθη ένα 19χρονο κορίτσι. Από άλλες περιοχές της Νάμπλους συνελήφθησαν επίσης οι 17χρονοι Ibrahim Abu Snunu, Hamdi και Masoud Dweikat και Abu Musab Mulzem. Τουλάχιστον 17 ισραηλινές στρατιωτικές μονάδες θεάθηκαν να εισβάλουν στην πόλη μετά τα μεσάνυχτα. Οι πυροβολισμοί ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Τζενίν

Χθες οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν. Από τις αρχές Απριλίου ο στρατός εισβάλει καθημερινά στη Τζενίν. Τα μέλη των ένοπλων ομάδων απάντησαν στα πυρά όταν ο στρατός περικύκλωσε το στρατόπεδο και άνοιξε πυρ. Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε σε δεκάδες σπίτια, κατέστρεψε υπάρχοντα και τρομοκράτησε οικογένειες. Ωστόσο κανένας δεν συνελήφθη ούτε τραυματίστηκε.

Γάζα

Την Κυριακή δύο αυτοκίνητα με επιβαίνοντες μασκοφόρους πάρκαραν μπροστά στα γραφεία της Βιβλικής Κοινότητας στη Γάζα και απήγαγαν το φύλακα. Μία ώρα αργότερα, 3, επέστρεψαν και τοποθέτησαν βόμβα στην πόρτα των γραφείων. Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη αλλά ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Η επίθεση ήταν απρόσμενη δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα δεν είχαν αναφερθεί απειλές. Το Φεβρουάριο του 2006 μασκοφόροι είχαν τοποθετήσει δύο βόμβες στην κεντρική είσοδο του βιβλιοπωλείου της Κοινότητας, αλλά η ζημιά που είχε τότε προκληθεί ήταν μικρότερη. Η Βιβλική Κοινότητα λειτουργεί στη Γάζα από το 1999. Εκτός από το βιβλιοπωλείο αναλαμβάνει επίσης προγράμματα αρωγής και ανάπτυξης. Πρόκειται για μη κερδοσκοπική εταιρεία υπό την αιγίδα της Βρετανικής και Αλλοδαπής Βιβλικής Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: