Τετάρτη 11 Απριλίου 2007

Τρίτη απόπειρα δολοφονίας ηγέτη της PGFTU

Πηγές: International Trade Union Confederation

http://www.ituc-csi.org/spip.php?article1025

Γενική Συνομοσπονδία Συνδικάτων Παλαιστίνης

http://www.pgftu.org

Ο Rasem Al Bayari, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων της Παλαιστίνης (PGFTU) έπεσε για τρίτη φορά φέτος θύμα απόπειρας δολοφονίας. Την Παρασκευή 6 Απριλίου ο κος Al Bayari οδηγούσε το αυτοκίνητό του με τα μέλη της οικογένειάς του συνεπιβάτες στη Γάζα όταν δέχθηκε επίθεση ομάδας μασκοφόρων που άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ευτυχώς η οικογένειά του διέφυγε του κινδύνου χωρίς τραυματισμούς, ο ίδιος ωστόσο χτυπήθηκε ξυστά στο λαιμό από σφαίρα.

Σε επιστολή που στάλθηκε στις αρχές η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την απόπειρα εναντίον της ζωής του Al

Bayari και ανακαλεί ότι είχε ήδη γράψει επιστολή διαμαρτυρίας για μια ρουκέτα που εξαπολύθηκε εναντίον του σπιτιού του στις 29 Ιανουαρίου 2007 και μια βομβιστική επίθεση, επίσης στο σπίτι του, μόλις 24 ώρες αργότερα. Για να προστατεύσει την οικογένειά του και για τη δική του ασφάλεια, ο συνδικαλιστής ηγέτης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Γάζα για σύντομη περίοδο μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου.

«Η ευθύνη για την ασφάλεια των συνδικαλιστών βαραίνει τις Παλαιστινιακές Αρχές» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Guy Ryder, «τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των συνδικαλιστών πρέπει να γίνονται σεβαστά. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποτύχει να διασφαλίσει το σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων όπως γίνεται φανερό από τις επανειλημμένες επιθέσεις στην PGFTU και τους ηγέτες της. Είναι αναγκαίο η Αρχή να λάβει δραστικά μέτρα και να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιες επιθέσεις».

Ιδρυθείσα την 1 Νοεμβρίου 2006 η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ITUC) εκπροσωπεί 168 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 153 χώρες και περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: