Τρίτη 22 Μαΐου 2007

Έκκληση Λαϊκού και Δημοκρατικού Μετώπου

(φωτογραφία από Σύλλογο Ιντιφάντα)

Πηγή: www.maannews.net

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - PFLP και το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - DFLP καλούν τις παλαιστινιακές οργανώσεις να ενωθούν απέναντι στις εντεινόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Λαϊκό Μέτωπο κάλεσε τον παλαιστινιακό λαό να ενωθεί απέναντι στην πρόσφατη κλιμάκωση της ισραηλινής βίας στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα, ότι η ισραηλινή επίθεση πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για την προώθηση της ενότητας, και λόγος για να αποφευχθούν οι εσωτερικές διαφορές και να σταματήσουν οι εσωτερικές διαμάχες. Το PFLP παρότρυνε όλους τους Παλαιστίνιους να «κλιμακώσουν την αντίσταση ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή» και «να αντιμετωπίσουν τις ισραηλινές επιθέσεις». Επίσης ανανέωσε τις εκκλήσεις προς όλες τις παρατάξεις για την επανέναρξη του διαλόγου ώστε να συμμετάσχουν όλοι στην πολιτική διαδικασία χωρίς διαχωρισμούς. Ως αιτία των πρόσφατων συγκρούσεων ανάμεσα στις παρατάξεις στη Λωρίδα της Γάζας κατέδειξε τους διαχωρισμούς μέσα στην κυβέρνηση. Παράλληλα το PFLP κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να προστατέψει τον Παλαιστινιακό Λαό.

Στο ίδιο πνεύμα το Δημοκρατικό Μέτωπο καταδίκασε το «έγκλημα» των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα χτες, όταν ο Ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε σπίτι που ανήκε στο ηγετικό στέλεχος της Χαμάς Khalil Al-Hayyah και σε αυτοκίνητο πολιτών. Το DFLP ζήτησε από τις παλαιστινιακές δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν για να «ανατρέψουν τις ισραηλινές προθέσεις να καταστραφεί το Παλαιστινιακό σχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: