Πέμπτη 10 Μαΐου 2007

Ενώνουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ με εποικισμούς

Πηγή: Associated Press

Ο Δήμος της Ιερουσαλήμ προχωράει το σχέδιο οικοδόμησης τριών νέων εβραϊκών οικισμών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ με σκοπό τη δημιουργία μιας συνεχούς λωρίδας εβραϊκών εποικισμών ανάμεσα στον ανατολικό τομέα της πόλης και σε δύο εποικιστικά συγκροτήματα της Δυτικής Όχθης.

Το σχέδιο οικοδόμησης περισσότερων από 20.000 διαμερισμάτων είναι βέβαιο ότι θα εξοργίσει τους Παλαιστινίους που αξιώνουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους. Και οι τρεις οικισμοί του σχεδίου βρίσκονται σε εδάφη που το Ισραήλ κατέλαβε στον πόλεμο του 1967, ο ένας προβλέπει την κατασκευή 500 διαμερισμάτων στην καρδιά μιας εξαιρετικά πυκνοκατοικημένης από Παλαιστινίους περιοχής της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η Haaretz αναφέρει ότι ο υπεύθυνος του σχεδίου και αναπληρωτής Δήμαρχος Yehoshua Pollak δήλωσε ότι έχει στόχο τη δημιουργία συνέχειας μεταξύ Ιερουσαλήμ και του εποικισμού Etzion στο νότο και του Beit El στο βορρά της πόλης. «Δεν υπάρχει Πράσινη Γραμμή στην πόλη» δήλωσε στην εφημερίδα. Η Πράσινη Γραμμή είναι το σύνορο που οριοθετεί τα κυρίαρχα ισραηλινά εδάφη.

Η απόφαση της επιτροπής σχεδιασμού θα πρέπει να εγκριθεί από μία σειρά υπηρεσιών, πράγμα που αναμένεται να πάρει χρόνο μεταξύ άλλων επειδή περιλαμβάνει περιοχές όπου μέχρι πρότινος απαγορευόταν η οικοδόμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: