Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

Έκκληση από τη Νάμπλους

Έκκληση της Ένωσης Επιτροπών Υγείας

(Union of Health Care Committees)

Πηγή: http://www.uhcc-pal.org

Νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης 28/6/2007 οι Ισραηλινές Κατοχικές Δυνάμεις (ΙΚΔ) εισέβαλαν στην Πόλη της Νάμπλους με περισσότερα από 100 τεθωρακισμένα. Με τη δικαιολογία ότι αναζητούσαν καταζητούμενους. Αυτή η ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιδρομή εξαπολύθηκε τη στιγμή της διεξαγωγής των Επίσημων Φοιτητικών Εξετάσεων Tawijihi και πολλοί σπουδαστές δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ειδικά εκείνοι που ζουν στην Παλιά Πόλη της Νάμπλους που εξακολουθεί να είναι πολιορκημένη.

Οι ΙΚΔ παρεμπόδισαν την εργασία των ιατρικών ομάδων, ακινητοποιώντας τα ασθενοφόρα που κατευθύνονταν στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πόλης. Πολλές στέγες καταλήφθηκαν ως στρατιωτικά παρατηρητήρια, μερικά σπίτια και εμπορικά καταστήματα εξερράγησαν, βόμβες αερίων εξαπολύθηκαν εναντίον πολιτών, ιδιωτικών ιδρυμάτων, αστυνομικών τμημάτων και ενάντια στο σχολείο Al-Knidi, όπου διεξάγονταν οι Εξετάσεις Tawjihi.

Οι βόμβες αερίων προκάλεσαν ασφυξία σε πολλούς μαθητές και πολίτες στην περιοχή. Εν μέσω αυτής της τραγικής κατάστασης, οι ΙΚΔ απαγόρευσαν και πάλι στις ιατρικές ομάδες να εισέλθουν στην Παλιά Πόλη και να παραλάβουν τους ασθενείς, στερώντας το δικαίωμα, κυρίως σε γυναικόπαιδα, να προστρέξουν στα επείγοντα περιστατικά.

Οι ενέργειες των ΙΚΔ συνιστούν παράβαση όλων των διεθνών νόμων και συνθηκών, ιδιαίτερα της 4ης Συνθήκης της Γενεύης. Εμείς στην Ένωση Επιτροπών Υγείας (UHCC) ζητάμε από τους νομικούς, ανθρωπιστικούς και διεθνείς θεσμούς να καταδικάσουν τις ειδεχθείς ισραηλινές ενέργειες στην Πόλη της Νάμπλους και σε όλα τα παλαιστινιακά διαμερίσματα. Ζητάμε από τους ειρηνόφιλους να ασκήσουν πιέσεις στην ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει να συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον τρόπο και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο.

Οι διαρκείς ισραηλινές παραβιάσεις αποδεικνύουν ότι το Ισραήλ είναι ένα Παράνομο Κράτος. Για μία ακόμη φορά, σας απευθύνουμε έκκληση να αναλάβετε σημαντικές διεθνείς δράσεις εναντίον της κυβέρνησης του Ολμέρτ, που θα μας επιτρέψουν να πετύχουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: