Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

Διακήρυξη του Δημοκρατικού Μετώπου (DFLP)

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ (ΔΜΑΠ-DFLP)

Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΜΑΠ προχώρησε σε ανάλυση των επικίνδυνων εξελίξεων που βιώνει το τελευταίο διάστημα η παλαιστινιακή πολιτική σκηνή, υπό το φως της κλιμάκωσης της αιματηρής σύρραξης για την κατάληψη της εξουσίας στην περιοχή της Γάζας, της αντανάκλασης που είχε στη Δυτική Όχθη και των ευρύτερων επιπτώσεών τους στο μέλλον του παλαιστινιακού λαού.

Το Π.Γ του ΔΜΑΠ κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα:

1. Καταδικάζουμε την προσφυγή στα όπλα ως μορφή ξεκαθαρίσματος του αγώνα για την εξουσία, μέσω της διάλυσης των σωμάτων ασφαλείας και της κατάληψης των αστυνομικών τμημάτων. Θεωρούμε ότι αυτά συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της νομιμότητας και καταστρέφουν την εθνική ενότητα και τις γέφυρες του εθνικού διαλόγου.

2. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταφοράς των αιματηρών συγκρούσεων στην Δυτική Όχθη. Καλούμε όλους να σεβαστούν την υπέρτατη ισχύ του νόμου και να παύσουν τα έκτροπα ενάντια στα δημόσια ιδρύματα, τις περιουσίες και τους πολίτες όπου κι αν ανήκουν αυτοί.

3. Τα πρόσφατα μέτρα του προέδρου Μαχμούτ Αμπάς εντάσσονται αυτή την περίοδο στο πλαίσιο των συνταγματικών του δικαιοδοσιών, σύμφωνα με το βασικό νόμο. Αλλά η πολιτική τους αποτελεσματικότητα εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο θα ανταποκριθούν στην ανάγκη διασφάλισης της σταθερότητας και του σεβασμού του νόμου. Θα εξαρτηθεί επίσης από την ικανότητά τους να τερματίσουν την παράλυση των υπηρεσιών και των θεσμών της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα, καθώς και από την ικανότητα των μέτρων να εξασφαλίσουν ταυτόχρονα τους όρους μιας εθνικής συναίνεσης, που θα οδηγεί στην επιστροφή στον λαό, πηγή των εξουσιών, έτσι ώστε ο λαός να εκφράσει την ελεύθερη βούλησή του μέσω δημοκρατικών εκλογών με απλή αναλογική ως τη μοναδική ριζική ειρηνική και δημοκρατική επίλυση της σημερινής κρίσης.

4. Το ΔΜΑΠ, βασισμένο στην ενωτική του πολιτική από την οποία δεν θα αποκλίνει, δηλώνει ότι εμβληματικό υποκείμενο της παλαιστινιακής νομιμότητας είναι η ΟΑΠ, δηλαδή η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, μοναδικός και νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού και ανώτατη πολιτική αναφορά.

Το ΔΜΑΠ βλέποντας θετικά την έκκληση για επείγουσα σύγκλιση του Εθνικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου, ζητά από το Συμβούλιο να λάβει άμεσα αποτελεσματικά μέτρα έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν σε δημοκρατικές βάσεις τα όργανα της οργάνωσης, μέσω δημοκρατικών εκλογών για την ανάδειξη ενός νέου Εθνικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου, που θα διεξαχθούν στα εδάφη και όπου αλλού είναι εφικτό (σε άλλες περιοχές) στη βάση μιας πλήρους απλής αναλογικής εφαρμόζοντας έτσι το κείμενο της εθνικής συναίνεσης.

5. Το ΔΜΑΠ καλεί όλες τις δυνάμεις να εγερθούν στο ύψος της εθνικής ευθύνης αυτές τις δύσκολες στιγμές. Κάνει έκκληση να δοθεί προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο συμφέρον ή ειδική ατζέντα ή περιορισμένες αντιλήψεις. Καλεί να δράσουμε με όλα τα μέσα ώστε να επιστρέψουμε στις γέφυρες του εθνικού διαλόγου, να εξυγιάνουμε τις διχαστικές καταστάσεις και την πολυδιάσπαση, να επιστρέψουμε στην εθνική ενότητα βασισμένοι στο κείμενο της εθνικής συναίνεσης ώστε να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα για τα οποία θυσιάστηκε ο λαός μας κατά τις περασμένες δεκαετίες, να σταθεροποιήσουμε το παλαιστινιακό σχέδιο για την ανεξαρτησία και την επιστροφή των προσφύγων και να προωθήσουμε τις αξίες του σθένους απέναντι στην ισραηλινή κατοχή.

Το Π.Γ του ΔΜΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: