Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007

Κάτοικοι του Ισραήλ υποστηρίζουν την πρόταση της UNISON για Οικονομικό και Πολιτισμικό Μποϊκοτάζ εις βάρος του Ισραήλ

Κάτοικοι του Ισραήλ υποστηρίζουν την πρόταση της UNISON για Οικονομικό και Πολιτισμικό Μποϊκοτάζ εις βάρος του Ισραήλ

Από το http://boycott-occupation.mahost.org/

Εμείς, Παλαιστίνιοι και Εβραίοι κάτοικοι του Ισραήλ υποστηρίζουμε σθεναρά την πρόταση της UNISON να υλοποιήσει οικονομικό και πολιτισμικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Επαινούμε αυτήν την πρόταση, ειδικά μετά την ιστορική απόφαση της Ένωσης Πανεπιστημίων και Κολεγίων στη Βρετανία και παρόμοιες προτάσεις των Αρχιτεκτόνων για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη και στο Κογκρέσο των Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων. Ενέργειες σαν αυτές έχουν άμεσο αντίκτυπο μέσα στο Ισραήλ. Λαμβάνουν ευρεία κάλυψη στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και παρέχουν ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο στον κοινό μας αγώνα να φτάσει η κατοχή σ’ ένα δίκαιο τέλος.

Είμαστε ισραηλινοί πολίτες δραστήριοι ενάντια στην κατοχή της Παλαιστίνης από τη χώρα μας. Αρνούμαστε να δεχτούμε το καθεστώς φτώχειας, ανεργίας, καταπίεσης και βίας το οποίο υφίστανται οι αδελφοί/ές μας Παλαιστίνιοι/ες στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη (ΚΠΕ). Τονίζουμε τη σχέση ανάμεσα στη βίαιη καταπίεση των Παλαιστινίων στα ΚΠΕ και στην καταπίεση των φτωχών εργαζόμενων, γυναικών, μεταναστών εργατών, ανέργων, Αράβων και άλλων μειονοτικών ομάδων μέσα στο Ισραήλ. Η σοβούσα σύγκρουση στην περιοχή εμποδίζει τους ισραηλινούς εργάτες να κινητοποιηθούν αποτελεσματικά ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και σε μια επιταχυμένη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, υπό το πρόσχημα μια διαρκούς κατάστασης ανάγκης κατά την οποία η εθνική ασφάλεια πάντα προηγείται των διασπαστικών αναγκών.

Είναι τώρα ξεκάθαρο ότι το λεγόμενο σχέδιο αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας τον Αύγουστο του 2005 έχει στην πραγματικότητα κρατήσει ανέπαφη τη στρατιωτική κατοχή της λωρίδας.

Από την έναρξη της εφαρμογής του σχεδίου αποχώρησης τον Αύγουστο του 2005, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει περισσότερους από 590 Παλαιστινίους σε απευθείας συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων 113 παιδιών, και τραυματίσει 1.600, συμπεριλαμβανομένων 103 παιδιών. Είναι επίσης φανερό ότι η κατάσταση στο Σντερότ αποτελεί άμεση συνέπεια της συνεχιζόμενης επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη. Από τη στιγμή της έκδοσης της απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης στη Χάγη ενάντια στο Διαχωριστικό Τείχος, και παραβιάζοντας κατάφωρα αυτή την απόφαση, η ισραηλινή κυβέρνηση επιτάχυνε την κατασκευή του Τείχους, οδηγώντας σε προοδευτικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων της Δυτικής Όχθης. Εξακολουθεί επίσης να οικοδομεί και να επεκτείνει εποικισμούς, μεταξύ άλλων και σε εδάφη κατασχεμένα για την κατασκευή του Τείχους, παράνομους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Ως πολίτες αφοσιωμένοι στην πρόοδο της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή, σαστίζουμε ιδιαίτερα με την απόφαση της διεθνούς κοινότητας να τιμωρήσει τους Παλαιστινίους και να παρακρατήσει χρήματα από την Παλαιστινιακή Αρχή επειδή άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκλέξουν την κυβέρνησης της επιλογής τους. Την ίδια στιγμή, η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί, μέσω οικονομικών επενδύσεων στο Ισραήλ να υποστηρίζει ενεργά τις καθημερινές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την πλευρά του Ισραήλ και τον ραγδαίο εποικισμό των κατεχόμενων εδαφών. Φοβόμαστε την ενδεχόμενη μη αναστρέψιμη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει η ισραηλινή και διεθνής πολιτική και αντιλαμβανόμαστε ότι η κατοχή θα σταματήσει πραγματικά μόνο όταν το κόστος της γίνει πιο υψηλό από το κέρδος της για την ισραηλινή κοινωνία. Ως Ισραηλινοί τονίζουμε ότι η απόσυρση επενδύσεων και οι ενέργειες μποϊκοτάζ που λαμβάνουν μεμονωμένοι άνθρωποι ή οργανισμοί ενάντια στην κατοχή δεν είναι ούτε Αντισημιτικές ούτε Αντιισραηλινές. Επίσης αναγνωρίζουμε ότι το μποϊκοτάζ, η απόσυρση επενδύσεων και οι κυρώσεις συνιστούν μία από τις λίγες αποτελεσματικές μεθόδους που έχουν απομείνει στην κοινωνία πολιτών εν τη απουσία των παρεμβάσεων των κυβερνήσεων και των επίσημων κέντρων λήψης αποφάσεων.

Χαιρετίζουμε την UNISON που προωθεί την πρόταση για μποϊκοτάζ του Ισραήλ και προτρέπουμε σθεναρά και άλλους να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: