Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

Πηγή: Associated Press

Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα σήμερα Πέμπτη με τη συμμετοχή του πυροβολικού και της αεροπορίας πυροδότησε συγκρούσεις με ένοπλους μαχητές, εκ των οποίων οκτώ έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το στρατό ισραηλινές στρατιωτικές μονάδες είχαν εισέλθει περίπου ένα χιλιόμετρο στα εδάφη της Γάζας, όταν οι αεροπορικές δυνάμεις που τους κάλυπταν εντόπισαν μια ομάδα ένοπλων μαχητών που κατευθυνόταν προς το μέρος τους. Τα αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση στους ενόπλους και ξέσπασε εκτεταμένη σύγκρουση. Μάρτυρες κάνουν λόγο για σκληρή μάχη καθώς τα ισραηλινά τανκ και οι μπουλντόζες επέδραμαν, ενώ οι στρατιώτες ακροβολίζονταν σε στέγες κτιρίων. Η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ απάντησαν στα πυρά με ελαφρά όπλα, νάρκες και βλήματα όλμων στο συνοριακό πέρασμα Ερέζ μεταξύ Γάζας και Ισραήλ. Οι έξι νεκροί ήταν μέλη της Χαμάς.

Αργότερα η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε πυραύλους στον προσφυγικό καταυλισμό Bureij, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας, σκοτώνοντας άλλα δύο μέλη της Χαμάς. Αξιωματούχοι της οργάνωσης δήλωσαν ότι περίπου 15 τανκς και τρεις μπουλντόζες εισέβαλαν σε αγροτικές περιοχές καταστρέφοντας χωράφια, κάτι που ο στρατός αρνήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: