Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Επιθέσεις με νεκρούς σε Γάζα και Δυτική Όχθη

Πηγή: Associated Press

Γάζα

Την Πέμπτη ένοπλος της Χαμάς πυροβολήθηκε θανάσιμα κοντά στην πόλη Al Fukhari, ανατολικά του Khan Younis από ισραηλινό τανκ. Αργότερα αεροπλάνο του ισραηλινού στρατού τραυμάτισε ελαφρά άλλους τρεις ενόπλους στην ίδια περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τα ισραηλινά στρατεύματα με την κάλυψη τανκ και μπουλντόζων κινήθηκαν στο νότιο τμήμα της παράκτιας Λωρίδας. «Οι στρατιώτες κατέλαβαν τις στέγες δέκα σπιτιών και άρχισαν τις έρευνες στο εσωτερικό τους. Επίσης πυροβόλησαν αγρότες που δούλευαν στα χωράφια τους» δήλωσε στο Associated ο Ouda Al-Emour, επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου της Al Fukhari.

Άλλοι δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε επίθεση του στρατού στο βόρειο τμήμα της Γάζας.

Δυτική Όχθη

Παλαιστίνιος προσπάθησε να μαχαιρώσει ισραηλινό στρατιώτη κοντά στον εβραϊκό εποικισμό Tekoa. Ακολούθησε συμπλοκή και ένας άλλος στρατιώτης χτύπησε τον δράστη στο κεφάλι. Σύμφωνα με μάρτυρες πυροβολήθηκε. Ο άντρας διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου και απέπνευσε. Η οικογένειά του δήλωσε ότι ήταν ψυχικά άρρωστος.

Σε άλλο συμβάν, στον προσφυγικό καταυλισμό Dehaniyeh κοντά στη Χεβρώνα, ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε Παλαιστίνιο και, σύμφωνα με μάρτυρες, τον πήρε στη συνέχεια μαζί. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μετέφερε τραυματισμένο Παλαιστίνιο από τσεκ πόιντ σε ισραηλινό νοσοκομείο.

Επίσης μέσα από νοσοκομείο της Τζενίν συνελήφθη την Πέμπτη ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: