Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

Συνάντηση Αμπάς-Πρόντι

Πηγή: Associated Press

Το πιο «χαριτωμένο» στοιχείο της επίσκεψης Πρόντι στη Δυτική Όχθη είναι ότι φεύγοντας από το Ισραήλ αργά την Τρίτη ο ιταλός πρωθυπουργός κρατήθηκε από την ισραηλινή ασφάλεια επειδή κουβάλαγε δώρα Παλαιστινίων (!). Η ασφάλεια του αεροδρομίου του απαγόρευσε να τα πάρει μαζί του στο αεροπλάνο και ο Πρόντι συμμορφώθηκε αναθέτοντας στην ιταλική πρεσβεία να τα στείλει στη Ρώμη…

Διεθνής Δύναμη

Κατά τα λοιπά στη συνάντηση Πρόντι-Αμπάς, ο τελευταίος επανέλαβε το αίτημα ανάπτυξης διεθνούς δύναμης στη Γάζα, αλλά στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Πρόντι άφησε να εννοηθεί ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη.

Ο Χανίγιε δήλωσε σχετικά «θεωρούμε κάθε παρουσία διεθνούς δύναμης στη Γάζα ως μορφή εξωτερικής επιθετικότητας εναντίον του παλαιστινιακού λαού και της παλαιστινιακής υπόθεσης και ως μορφή ανεπιθύμητης παρέμβασης στα εσωτερικά παλαιστινιακά ζητήματα».

Και η «γκάιντα»

Σε συνέντευξή του στην ιταλική RAI TV, ο Αμπάς δήλωσε ότι «χάρη στην υποστήριξη της Χαμάς η αλ-Κάιντα εισέρχεται στη Γάζα», χωρίς περαιτέρω αποδείξεις για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.

Η απάντηση του Χανίγιε στην ιταλική τηλεόραση ήταν: «Η ισλαμική αντίσταση της Χαμάς δεν έχει καμία σχέση με την αλ-Κάιντα και η φιλοσοφία, οι απόψεις και η πολιτική της Χαμάς είναι διαφορετικές. Επικεντρώνεται στον αγώνα εναντίον της ισραηλινής κατοχής και εντός των συνόρων των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών και δεν ενεργεί έξω απ’ αυτά τα σύνορα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: