Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Δράση εναντίον της Carmel Agrexco στη Βρετανία

Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Δελτίο Τύπου

15 Ιουλίου 2007

Σήμερα το απόγευμα (Κυριακή 15 Ιούλη) μια ομάδα διαδηλωτών αλληλέγγυων στην Παλαιστίνη μπήκε στην κεντρική αποθήκη στη Βρετανία της ισραηλινής εταιρείας Carmel Agrexco στο Όξμπριτζ του Μίντλσεξ. Η ενέργειά της εντάσσεται στο ογκούμενο κίνημα του μποϊκοτάζ του ισραηλινού απαρτχάιντ που έχει στόχο τον τερματισμό της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και της καταστρατήγησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.

Εννέα διαδηλωτές μπήκαν μέσα στην αποθήκη και μοίρασαν φυλλάδια στους εργάτες για να εξηγήσουν το λόγο των πράξεών τους. Δύο δέθηκαν πάνω σε μηχανήματα με κλειδαριές D. Ζήτησαν να μιλήσουν στους εργάτες για τη στήριξη της Carmel Agrexco στην εθνοκάθαρση και τα εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη, αλλά τους αντιμετώπισαν βίαια και επιθετικά.

Μια άλλη ομάδα ύψωσε μια παλαιστινιακή σημαία στον ιστό μπροστά από την αποθήκη για να δημιουργήσει συμβολικά ένα σημείο παλαιστινιακής αλληλεγγύης μέσα στο χώρο της Carmel Agrexco. Ο στόχος ήταν να τονιστεί η παρανομία των ισραηλινών εποικισμών που έχουν εγκαθιδρυθεί κατά μήκος ολόκληρης της Δυτικής Όχθης σε γη που έχει κλαπεί από Παλαιστινίους. Η κίνηση ήταν η πλέον αρμόζουσα, δεδομένου ότι πολλά από τα φρούτα, λαχανικά, λουλούδια, βότανα και άλλα προϊόντα της Carmel Agrexco, καλλιεργούνται και συσκευάζονται σ’ αυτούς τους παράνομους εποικισμούς. Συνεπώς η Carmel Agrexco είναι συνεργός σε εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με την Απόφαση 2001 του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC Act). Η Carmel Agrexco είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αγροτικών προϊόντων του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι κατά 50% ισραηλινή κρατική εταιρεία. Η αποθήκη βρίσκεται στο Swallowfield Way, Hayes, Middlesex, στον μεγαλύτερο κεντρικό εμπορευματικό σταθμό της στη Βρετανία.

Πολλοί από τους διαδηλωτές έχουν επισκεφθεί την Παλαιστίνη και έχουν γίνει μάρτυρες των δεινών των Παλαιστινίων υπό την ισραηλινή στρατιωτική κατοχή. Έχουν δει γαίες που αξίωσαν οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί, αλλά εκλάπησαν από παλαιστινιακές οικογένειες. Έχουν επισκεφθεί χωριά όπου σε ολόκληρη την κοινότητα επιδόθηκαν διαταγές κατεδάφισης από τον Ισραηλινό Στρατό για να δοθούν περισσότερες εκτάσεις για περισσότερους παράνομους εποικισμούς.

Η σημερινή δράση εντάσσεται σε μια τριετή δράση ενάντια στην εταιρεία. Διαδηλωτές αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη έχουν λάβει μέρος σε πέντε αποκλεισμούς των εγκαταστάσεων, η πρώτη τον Νοέμβριο του 2004.

Πριν την κινητοποίηση εστάλη στην Carmel Agrexco ένα νομικό έγγραφο γνωστοποίησης που εξέθετε ξεκάθαρα για ποιους λόγους λειτουργεί κατά παράβαση του νόμου. Η σημερινή δράση έχει στόχο να τραβήξει την προσοχή στη συνέργια αυτής της εταιρείας στη δολοφονία, την κλοπή και ζημία κατεχόμενης γης, την συλλογική τιμωρία, το απαρτχάιντ και την εθνοκάθαρση και άλλες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου.

*Επικοινωνία thewallmustfall@riseup.net/

*Τηλέφωνο για συνεντεύξεις-φωτογραφίες: 07845039980

*Βίντεο της δράσης: http://www.rollacoast.net/Agrexco%202.avi http://www.rollacoast.net/Agrexco%202%202.avi

*Φωτογραφίες προηγούμενων δράσεων στην Carmel Agrexco http://www.indymedia.org.uk/en/2006/11/357149.html?c=on http://www.indymedia.org.uk/en/2006/08/349440.html

*Το κείμενο της επιστολής που εστάλη στην Carmel Agrexco από την Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη http://www.indymedia.org.uk/en/regions/london/2006/08/347361.html

*Μελέτη για την εμπλοκή της Carmel Agrexco στην Κοιλάδα του Ιορδάνη http://www.indymedia.org.uk/en/2005/09/322537.html

*Δελτίο τύπου από προηγούμενη δίκη http://www.indymedia.org.uk/en/2006/01/331851.html

*Μελέτη του War on Want «Προσπορίζοντας Κέρδη από την Κατοχή» http://www.waronwant.org/?lid=12671

Δεν υπάρχουν σχόλια: