Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

«Θα τιμήσουμε την επέτειο της Νάκμπα στη Γάζα»

Γιατί το πλοίο «Ελεύθερη Γάζα» δεν θα αποπλεύσει αυτό το καλοκαίρι, αλλά την ερχόμενη άνοιξη

Πρωτοβουλία Ελεύθερη Γάζα, 31 Αυγούστου 2007

Η Διεθνής πρωτοβουλία Σπάστε την Πολιορκία, μετέθεσε την ημερομηνία του ταξιδιού στη Γάζα για την άνοιξη του 2008 αντί του καλοκαιριού του 2007.

Όλοι εμείς που υποστηρίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία θέλουμε να πετύχει τους στόχους της και να μην διεξαχθεί πρόωρα, απλά και μόνο για να «τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα». Τρεις κύριοι λόγοι για την αλλαγή της ημερομηνίας τονίζονται σ’ αυτό το δελτίο τύπου.

1. Επειδή ο ισραηλινός στρατός σαμποτάρισε το παλαιστινιακό θαλάσσιο ταξίδι το 1988, εξαναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη του πλοίου να αποσυρθεί την τελευταία στιγμή, αποφασίσαμε ότι ο μοναδικός τρόπος να πραγματωθεί αυτή η πρωτοβουλία ήταν να αγοράσουμε δικά μας πλοιάρια. Η αγορά δύο ή τριών πλοίων θα κοστίσει περίπου 250.00 $. Από τη στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση τον Μάιο, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σχεδόν 30.000 $. Οι επιπλέον έξι μήνες διασφαλίζουν τη συγκέντρωση ολόκληρου του ποσού.

2. Μεγάλο κομμάτι του οργανωτικού μέρους, όπως η εγγραφή του πλοίου, η ασφάλιση για το ταξίδι και η δυνατότητα εξεύρεσης αφοσιωμένου καπετάνιου και πληρώματος είναι πιο περίπλοκα απ’ όσο αρχικά είχαμε εκτιμήσει και δεν θέλουμε να εκθέσουμε σε κίνδυνο τους επιβαίνοντες του πλοίου.

3. Τέλος, ο εκ νέου προγραμματισμός του ταξιδιού ώστε να συμπίπτει χρονικά με την 60ή επέτειο της Νάκμπα θα υπογραμμίσει την ανάδυση μιας ακόμη Νάκμπα (Καταστροφής), εκείνης του πολιορκημένου λαού της Γάζας.

Η μετάθεση της ημερομηνίας δεν είναι με κανένα τρόπο πολιτική. Το μοναδικό μας σχόλιο για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας είναι ότι αναγνωρίζουμε την ελευθερία των λαών του κόσμου να επιλέγουν και να εκλέγουν τις κυβερνήσεις που επιθυμούν και όχι εκείνες που τους επιβάλλονται με τη βία ή μέσω της λιμοκτονίας.

Ζητάμε από εκείνους από εσάς που δεν έχουν ακόμη εμπλακεί να «επιβιβαστούν» με όποιο τρόπο μπορούν, συμμετέχοντας, προβάλλοντας την πρωτοβουλία και συγκεντρώνοντας χρήματα γι’ αυτήν. Ο πιο εύκολος τρόπος να συμβάλλεται οικονομικά προσωπικά είναι κάνοντας κλικ στο DONATE στην ιστοσελίδα μας www.freegaza.org

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα έχει τερματιστεί ως την επόμενη άνοιξη. Τα από αέρος, εδάφους και υδάτων σύνορα θα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ισραηλινό έλεγχο και η πρωτοβουλία μας θα είναι εξίσου ζωτικής σημασίας και τότε.

***********

Διαβάστε τη συνέντευξη των Hedy Epstein και Greta Berlin σχετικά με την αλλαγή της ημερομηνίας εδώ

*********** Το Break the Siege of Gaza χρειάζεται ΕΣΕΝΑ. Η μικρή ομάδα ανθρώπων που εργάζεται αυτή τη στιγμή για την πρωτοβουλία θα ήθελε πολύ να δει το σχηματισμό κατά τόπους ομάδων, οπουδήποτε στον κόσμο, που θα βοηθήσουν στην πραγμάτωσή της. Ακόμη και δύο άνθρωποι είναι αρκετοί για τη συγκρότηση μια τοπικής ομάδας του Break the Siege, είτε θέλετε να επικεντρώσετε στη συλλογή χρημάτων, τη δημοσιότητα, ή να αναλάβετε κάποια από τα πρακτικά καθήκοντα. Τουλάχιστον ένα άτομο στην ομάδα σας πρέπει να διαθέτει κάποια σχετική εμπειρία καμπάνιας/δουλειάς για την Παλαιστινιακή αλληλεγγύη.

Χρειαζόμαστε επίσης μερικούς ακόμη ανθρώπους να ενταχθούν στις επιτροπές Οικονομικών, Σχεδιασμού, ΜΜΕ και Οργάνωσης. Θα πρέπει να μας παράσχετε μια σύσταση από μια παλαιστινιακή ομάδα ή εκστρατεία αλληλεγγύης, να διαθέτετε καλή πρόσβαση στο διαδίκτυο και να μπορείτε να τσεκάρετε το mail σας σε καθημερινή βάση και να αφιερώνετε τουλάχιστον πέντε ώρες εβδομαδιαίως για εργασίες εκτός υπολογιστή. Περισσότερες ώρες είναι ευπρόσδεκτες!

Δεν είναι αναγκαίο να μπορείτε να είστε πάνω στο πλοίο για να συμβάλλετε στην πραγματοποίηση του ταξιδιού…

Περισσότερα για την πρωτοβουλία στο www.freegaza.org, και επικοινωνία στο friends@freegaza.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: