Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Την Πέμπτη στα Κατεχόμενα

Νάμπλους

Το φαγητό αρχίζει να σώνεται στον προσφυγικό καταυλισμό Ein Bet Ilmeh των 5.000 Παλαιστινίων κοντά στη Νάμπλους της Δυτικής Όχθης.

Η ισραηλινή επιδρομή συνεχίζεται για 3η μέρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθιστά αδύνατη την αγορά προμηθειών, ενώ υπάρχει και πρόβλημα με την υδροδότηση καθώς οι σφαίρες βρήκαν πολλές υδρορροές κι αφήνουν το νερό να χάνεται στα σοκάκια.

Η «αναγκαστική νηστεία» συμπίπτει με το Ραμαζάνι κατά το οποίο οι πιστοί νηστεύουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και απολαμβάνουν ένα εορταστικό γεύμα – το iftar- όταν πέσει η νύχτα. Στο Ein Bet Ilmeh δεν έχει iftar.

Από την Τρίτη έχουν συλληφθεί πάνω από 30 άνθρωποι, ενώ σε διαδήλωση για τον τερματισμό της εισβολής ο στρατός χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες τραυματίζοντας 14 συμμετέχοντες.

Γάζα

Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε από θραύσμα οβίδας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στην κεντρική Γάζα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το ιατρικό προσωπικό ο 17χρονος Mahmoud Kassassi μετά το χτύπημα συνετρίβη κάτω από ισραηλινή μπουλντόζα, η αριστερά πλευρά του προσώπου του πολτοποιήθηκε. Καμία οργάνωση δεν διεκδικεί τον έφηβο ως μέλος της.

Η Χαμάς κάνει λόγο για εισβολή με τανκ και μπουλντόζες περίπου 1,5 χιλιόμετρο μέσα στη Λωρίδα και ανακοίνωσε ότι νωρίτερα στο ίδιο σημείο τραυματίστηκαν σοβαρά δύο μαχητές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: