Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Απειλές για χερσαία εισβολή στη Γάζα

Το πρωί της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου ρουκέτα που εξαπολύθηκε από τη Γάζα προσγειώθηκε σε αυλή δίπλα σε κέντρο ημερήσιας απασχόλησης παιδιών στην πόλη Σντερότ, στον νότο του Ισραήλ. Κανένα από τα 15 παιδιά που βρίσκονταν στον χώρο δεν τραυματίστηκε, αλλά γονείς έξαλλοι με την αδυναμία της κυβέρνησης να τους παράσχει προστασία απέσυραν μαζικά τα παιδιά τους από τα σχολεία τη δεύτερη μέρα της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό το πρωί της Δευτέρας εξαπολύθηκαν εφτά ρουκέτες στην πόλη Σντερότ και την ευθύνη ανέλαβε η Ισλαμική Τζιχάντ.

Την Κυριακή, πρώτη μέρα του σχολικού έτους, γονείς στο Στνερότ απειλούσαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο αλλά υποχώρησαν κατόπιν των υποσχέσεων της κυβέρνησης ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και τα καταφύγια έχουν αναβαθμιστεί.

Ύστερα από τις τελευταίες επιθέσεις ο δήμαρχος της πόλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει το Σντερότ.

Ο ισραηλινός στρατός εισβάλει σχεδόν καθημερινά στη Γάζα και εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της, ωστόσο ένας από τους πιο εξελιγμένους τεχνολογικά στρατούς στον κόσμο φέρεται αδύναμος να σταματήσεις τις επιθέσεις των ρουκετών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ισραηλινού κοινοβουλίου δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι το Ισραήλ θα πρέπει σύντομα να εξαπολύσει μια εκτεταμένη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: