Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Από το Δημοκρατικό Μέτωπο (DFLP)

Θέση – 11/9/2007

Που μας πάει η συνάντηση Αμπάς-Ολμέρτ;

*Όχι σ’ ένα Παλαιστινιακό Κράτος με προσωρινά σύνορα

*Όχι σε μια «διακήρυξη αρχών» και των χαμένων 16 χρόνων των Συμφωνιών του Όσλο

*Παγκόσμιες πολιτικές διαπραγματεύσεις για όλα τα ζητήματα της σύγκρουσης: Ιερουσαλήμ, σύνορα, εποικισμοί, πρόσφυγες, ασφάλεια και μια σταθερή ειρήνη

Κατά την προετοιμασία της διεθνούς συνόδου την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος Μπους για τον ερχόμενο Νοέμβριο, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση –χωρίς κανένα αποτέλεσμα- μεταξύ Αμπάς και Ολμέρτ, στην οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά μια κοινή επιτροπή που θα εργαστεί για την «ίδρυση ενός Παλαιστινιακού Κράτους».

Το μεγάλο ερώτημα είναι: Τι Κράτος και με ποια σύνορα;

Απορρίπτουμε μια ακόμη «διακήρυξη αρχών» και 16 χρόνια που χάθηκαν με τις Συμφωνίες του Όσλο.

Η Ιντιφάντα του λαού μας, η απώλεια 16 χρόνων τμηματικών διαπραγματεύσεων και μερικής ασφάλειας, το μονοπώλιο και οι συμφωνίες διαμελισμού που κατέρρευσαν και μας έφεραν αντιμέτωπους με τη «Σομαλοποίηση», απαιτούν να εγκαταλείψουμε τις αδιέξοδες πολιτικές.

Τώρα είναι η στιγμή για μια νέα πολιτική και παγκόσμιες διαπραγματεύσεις που θα αφορούν όλα τα ζητήματα της σύγκρουσης, υπό την εποπτεία του λαού μας. Μια πολιτική θεμελιωμένη στη Χάρτα Εθνικής Συμφιλίωσης και στα ψηφίσματα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΑΠ, που θέτουν όρους αναφορικά με το τι πρέπει να συμπεριληφθεί στην ατζέντα πριν από μια διεθνή συνάντηση – συμπεριλαμβανομένων της Ιερουσαλήμ, των συνόρων, των εποικισμών, των προσφύγων, της ασφάλειας και μιας σταθερής ειρήνης- για να αποκαλυφθούν οι χειρισμοί και τα σχέδια του Ολμέρτ.

Η διεθνής σύνοδος σύμφωνα με τον Μπους συνάδει με το σχέδιο για ένα προσωρινό Παλαιστινιακό Κράτος και αγνοεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και της Αραβικής Ειρηνευτικής Πρωτοβουλίας αναφορικά με τα σύνορα, τους εποικισμούς και τους πρόσφυγες. Επιπλέον ζητάει την προσάρτηση μεγάλων συγκροτημάτων εποικισμών σε όλο το Ισραήλ, σύμφωνα με τις επιστολές Μπους-Σαρόν του Απριλίου 2004.

Προειδοποιούμε την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή να μην πέσει στην παγίδα των χειρισμών Μπους-Ολμέρτ και να συγκαλέσει μια παγκόσμια ειρηνευτική σύνοδο για τη Μέση Ανατολή, διοργανωμένη από όλα τα μέρη της σύγκρουσης, χωρίς εξαιρέσεις, και βασισμένη στα νομικώς δεσμευτικά διεθνή ψηφίσματα.

********************

Σε ανακοίνωση της 9/9/2007 στην ιστοσελίδα του Δημοκρατικού Μετώπου αναφέρεται ότι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στην ισραηλινή φυλακή Νάφχα στην έρημο Νεγκέβ σχεδιάζουν έκκληση για την Παλαιστινιακή Ενότητα.

Ο Raafat Hamduna, διευθυντής του Κέντρου Κρατουμένων δήλωσε ότι οι κρατούμενοι πιστεύουν ότι το καθεστώς διάσπασης μεταξύ Δυτικής Όχθης και Λωρίδας της Γάζας και η βία ανάμεσα στις οργανώσεις είναι «απαράδεκτη». Οι κρατούμενοι εξέφρασαν επίσης την πεποίθηση ότι η επερχόμενη διεθνής σύνοδος με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Βρετανίας θα «αποβεί σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και των συμφερόντων του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: