Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Πολιτική «παρέμβαση» Ε.Ε.

Πηγή: Associated Press

Χορηγός του πρώτου κοινού μονοήμερου σεμιναρίου της ισραηλινής και της παλαιστινιακής αστυνομίας, που έγινε χθες Τετάρτη στους λόφους έξω από την Ιερουσαλήμ, ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση (!).

Οι παλαιστίνιοι και ισραηλινοί αξιωματικοί συζήτησαν για την οδική ασφάλεια, τους τρόπους πρόληψης ατυχημάτων και την οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Κοινές περιπολίες στους δρόμους της Δυτικής Όχθης πάντως δεν προβλέπονται. Σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'tselem, αυτή τη στιγμή 312 χιλιόμετρα των λεωφόρων εντός της Δυτικής Όχθης είτε προορίζονται για την αποκλειστική χρήση των Ισραηλινών ή επιτρέπουν μόνο περιορισμένη πρόσβαση σε Παλαιστινίους.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι οι δύο δυνάμεις συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια για την εύρεση αγνοουμένων και τη διάσωση Ισραηλινών που βρέθηκαν σε παλαιστινιακά εδάφη. Το επόμενο κοινό σεμινάριο δήλωσε θα είναι για την εγκληματολογία.

Ο σύμβουλος της παλαιστινιακής αστυνομίας Αμπντούλ-Σαλάαμ Ισμαήλ χαρακτήρισε τη συνεργασία ζωτικής σημασίας.

Όλα τα παραπάνω εκτυλίχθηκαν μία μέρα μετά τον θάνατο τεσσάρων ένστολων των δυνάμεων ασφαλείας της Γάζας από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: