Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Έκκληση – Έκκληση – Έκκληση

Date: Wed, 5 Dec 2007 04:24:06 -0800 Subject: URGENT PETITION to END THE HEALTH CRISIS IN GAZA

Έκκληση Έκκληση Έκκληση

Έχουμε πολύ σοβαρές ελλείψεις βενζίνης στο υπουργείο Υγείας. Η πλειονότητα των 11 νοσοκομείων του υπουργείου υποφέρει από την έλλειψη καυσίμων, το ίδιο και οι 52 κλινικές πρωτοβάθμιας υγείας και τα ασθενοφόρα.

Δεν μιλάω τώρα για τις συνέπειες αλλά είναι καταστροφικές και συμπεριλαμβάνουν και την παράλυση των συγκοινωνιών που δεν θα επιτρέψουν στους υπαλλήλους του υπουργείου να πάνε στα νοσοκομεία τους.

Παρακαλώ. Σας ζητάμε απεγνωσμένα να μας βοηθήσετε ασκώντας κάθε μορφή πίεσης που θα μπορούσε να κάνει τους Ισραηλινούς να αλλάξουν γνώμη γι’ αυτήν την μοιραία ενέργεια που μπορεί να απειλήσει τις ζωές χιλιάδων πολιτών στην ήδη πολιορκημένη Γάζα.

Dr Medhat Abbas General Director of Crisis Management Unit Ministry of Health, Gaza. Contact: mabbas@gov.ps

ΑΜΕΣΗ ΕΚΚΛΗΣΗ για να ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Από την ημέρα που η ισραηλινή κυβέρνηση κήρυξε τη Γάζα ως «εχθρική οντότητα» στις 19 Σεπτεμβρίου 2007, το Ισραήλ εμποδίζει την παράδοση αναγκαίων φαρμάκων στη Λωρίδα της Γάζας και δεν επιτρέπει στους παλαιστίνιους ασθενείς να εξέλθουν από τη Γάζα για επείγουσα ιατρική θεραπεία.

Τα Ηνωμένα Έθνη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχουν καταδικάσει το Ισραήλ για την κατάσταση αυτή, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική της και οι παλαιστίνιοι ασθενείς αργοπεθαίνουν ενώπιον ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Όλα τα θύματα αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης είναι αθώοι πολίτες και πολλοί από αυτούς είναι παιδιά. Για παράδειγμα στις 14 Νοεμβρίου 2007, η έξι μηνών Sina al-Hajj πέθανε επειδή η ισραηλινή κυβέρνηση δεν της επέτρεψε να περάσει τα σύνορα της Γάζας για θεραπεία.

Ο παλαιστίνιος βουλευτής Jamal Al Khudari δήλωσε ότι τώρα υπάρχουν περισσότεροι από 1.000 παλαιστίνιοι ασθενείς που χρήζουν επείγουσας θεραπείας, στους οποίους δεν επιτρέπεται η έξοδος από τη Γάζα.

Παρακαλούμε υπογράψτε αυτή την έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη και την Ισραηλινή κυβέρνηση ώστε να επιτραπεί στους παλαιστίνιους ασθενείς να αναζητήσουν θεραπεία έξω από τη Γάζα: http://www.thepetit ionsite.com/ 1/save-gaza

Το mail αποστέλλεται από την ισραηλινή οργάνωση Gush-Shalom

info@gush-shalom.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: