Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Θυμάται η Ελλάδα;

«Είναι σημαντικό να έχουμε έναν υγιή πληθυσμό 7 ½ εκατομμυρίων αγγλόφιλων Ελλήνων για να ενισχύσουμε τη μεταπολεμική θέση μας στην Ανατολική Μεσόγειο, ή να αποδεχθούμε τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού από την πείνα, την καταστροφή της υγείας του –κυρίως των παιδιών- καθώς και τη μεταστροφή των διαθέσεών του (…). Πρέπει να ζυγισθούν πολύ αποφασιστικά τα υπέρ και τα κατά, πριν αποφασίσουμε να εγκαταλείψουμε τους Έλληνες σε λιμοκτονία».

Επίσημο έγγραφο του E. Warner στις 11/7/1941

Από το βιβλίο «Άρης ο Αρχηγός των Ατάκτων» του Διονύση Χαριτόπουλου

Και από το Σύλλογο Ιντιφάντα έκκληση για τη Γάζα και εκδήλωση για την παλαιστινιακή προσφυγιά:

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Δικτυακός τόπος: http://www.intifada.gr e-mail: victory@intifada.gr

Υπογράψτε την έκκληση για τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας

Απευθυνόμαστε σε φορείς, σωματεία, δήμους κ.ο.κ.

O Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» έχει ξεκινήσει να διακινεί πλατιά την παρακάτω έκκληση. Ζητούμε από κάθε μέλος συλλόγου, δημοτικού Συμβουλίου, παράταξης, κόμματος, σωματείου, να το φέρει προς υπογραφή στον φορέα όπου δραστηριοποιείται. Το κείμενο - έκκληση, με τις υπογραφές των φορέων, θα παρουσιαστεί δημόσια σε εκδήλωση που θα κάνουμε στις 19/1 με θέμα τα 60 χρόνια προσφυγιάς του παλαιστινιακού λαού (θα υπάρξει σύντομα αναλυτικότερη ενημέρωση). Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το τηλ. 6932 576 886

Έκκληση για έμπρακτη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Σταματήστε τώρα τον αποκλεισμό της Γάζας

Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνιστά έγκλημα πολέμου. Μπροστά στα μάτια της απαθούς -όπως πάντα- «διεθνούς κοινότητας» ένας ολόκληρος λαός εξωθείται στην εξόντωση. Ο αποκλεισμός δεν είναι ένα πολιτικό μέτρο όπως όλα τα άλλα. Αφαιρεί από ενάμισι εκατομμύριο Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να έχουν επαρκή τροφοδοσία σε είδη πρώτης ανάγκης, να διατηρούν την οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα, να διαθέτουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας, να σπουδάζουν καθώς και να επισκέπτονται συγγενείς. Ο αποκλεισμός στερεί από τους Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να επιβιώσουν στη Γάζα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο καλοκαίρι τριάντα άτομα πέθαναν περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα.

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε αυτήν την έκκληση θεωρούμε απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται τρομοκράτης ένας ολόκληρος λαός και να οδηγείται στον αφανισμό. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους Βρετανούς Εβραίους και τις ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιώματων που ζητάνε την άρση του αποκλεισμού, στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης.

Σταματήστε τώρα τον αποκλεισμό της Γάζας,

λευτεριά τώρα στην Παλαιστίνη!

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Δικτυακός τόπος: http://www.intifada.gr e-mail: victory@intifada.gr

Δελτίο Τύπου

1948-2008: 60 χρόνια προσφυγιάς για τους Παλαιστίνιους

Ανοιχτή συζήτηση

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Αίθουσα ΕΣΗΕΑ, 6:00 μμ (Ακαδημίας 20, α’ όροφος)

Εισηγητές:

Μοχάμεντ Μπάρακε, Άραβας βουλευτής στο Ισραήλ

Νόρμα Ρισμάουι, μέλος της Επιτροπής για τον Επαναπατρισμό των Παλαιστινίων Προσφύγων

Το 2008 συμπληρώνονται 60 χρόνια από την επέτειο της Νάκμπα. Η παλαιστινιακή καταστροφή του 1948 οδήγησε χιλιάδες Παλαιστίνιους στην προσφυγιά στην οποία οι ίδιοι και οι απόγονοί τους έκτοτε παραμένουν.

Στο πλαίσιο της έκκλησης της παλαιστινιακής κοινωνίας το έτος 2008 να αναδειχθεί σε έτος ανάδειξης του δίκαιου αιτήματος του επαναπατρισμού των προσφύγων και δεδομένης της συνεχιζόμενης πολιορκίας της Γάζας και της παράλληλης έκκλησης για Μποϊκοτάζ του Ισραήλ, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα ξεκινάει τη δράση του το νέο έτος με την εκδήλωση «1948-2008: 60 χρόνια προσφυγιάς για τους Παλαιστίνιους».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Άραβας βουλευτής στο Ισραήλ, Μοχάμεντ Μπάρακε, εκθέτοντας το παρόν και το μέλλον του αγώνα των Παλαιστινίων μέσα στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και τη Διασπορά και η Νόρμα Ρισμάουι, μέλος της Επιτροπής για τον Επαναπατρισμό των Παλαιστινίων Προσφύγων, η οποία μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει την έκδοση στην ελληνική γλώσσα από το σύλλογο Ιντιφάντα του βιβλίου του Badil «Επιστρέφοντας στο Kafr Birim». Επίσης εκπρόσωπος του Συλλόγου θα παρουσιάσει τις διεθνείς και παλαιστινιακές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για την άρση της πολιορκίας της Γάζας, τις εξελίξεις στο κίνημα του Μποϊκοτάζ καθώς και το κείμενο με τις υπογραφές από ελληνικούς φορείς της έκκλησης για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»

www.intifada.gr

Αθήνα 17/12/2007

Τηλ. Επικοινωνίας 6932 576 886

Δεν υπάρχουν σχόλια: