Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Ισραηλινό Κονβόι για τη Γάζα στις 26/1

Το Σάββατο 26 Γενάρη,

Κανένας να μη μείνει σπίτι!

Τερματίστε την Πολιορκία!

Κονβόι βοήθειας

Στους γείτονές μας στη Γάζα

Βοηθάει τα παιδιά του Σντερότ το να αναγκάζουμε τα παιδιά της Γάζας να πίνουν μολυσμένο νερό; Αυτό φαίνεται να πιστεύει η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Η Γάζα είναι πολιορκημένη! Εκατοντάδες αναγκαία είδη για τη συντήρηση της καθημερινής ζωής δεν επιτρέπεται να εισέλθουν μέσα στη Λωρίδα, με εντολή της Κυβέρνησης του Ισραήλ. Ακόμη και η είσοδος των φίλτρων νερού –ζωτικών για τον καθαρισμό του νερού που αντλείται από τα πηγάδια της Γάζας, τα οποία είναι εξαιρετικά μολυσμένα από άλμη, πετρέλαιο και λύματα- εμποδίζεται ήδη για περισσότερο από έναν χρόνο. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δεν κατορθώνουν (ούτε καν προσπαθούν πάντα) να μεταδώσουν στο κοινό μια πραγματική εικόνα του πόσο σκληρή είναι η κατάσταση. Αλλά όποιος έχει μιλήσει με κατοίκους της Γάζας τους τελευταίους μήνες καταλαβαίνει ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί σε περιφερειακή καταστροφή, η οποία εκθέτει επίσης και εμάς σε κίνδυνο.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η Λωρίδα της Γάζας είναι μία μικρή, φτωχή, περιοχή που μαστίζεται από υπερπληθυσμό ακόμη και τον «φυσιολογικό» καιρό. Η κατοχή της Λωρίδας δεν τερματίστηκε με την «Αποχώρηση», αντιθέτως: η διέλευση ανθρώπων και αγαθών μέσα και έξω από τη Λωρίδα, έγινε πολύ πιο δύσκολη από πλευράς των ισραηλινών αρχών, κανένας δεν μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει, από το έδαφος, τη θάλασσα ή τον αέρα, παρά μόνο αν έχει την άδεια της Ισραηλινής Υπηρεσίας Ασφάλειας. Όσο για τους κατοίκους της Γάζας, η Αποχώρηση δεν έφερε καμία ελευθερία, αλλά απλώς έκανε την κατοχή πολύ χειρότερη!

Όσο σκληρά κι αν είναι τα δεινά των κατοίκων στο Σντερότ, το Ασκελόν και στο Κιμπουτσίσμ και Μοσαβίμ στην περιοχή υπό το μπαράζ των πυραύλων Κασάμ, των βλημάτων όλμου και των σφαιρών από ελεύθερους σκοπευτές, δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση δικαιολογία για έναν σκληρό αποκλεισμό που επιφέρει σκληρά δεινά σε ενάμιση εκατομμύριο πολίτες – άντρες, γυναίκες και παιδιά. Ο αποκλεισμός είναι μια ανήθικη πράξη και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και από πρακτική άποψη αυξάνει την πικρία και τα δεινά στη Γάζα που οδηγούν σε ένταση των επιθέσεων εναντίον της ισραηλινής πλευράς, όχι στον τερματισμό τους. Αντίθετα με ό,τι μας κάνουν να πιστεύουμε, οι κάτοικοι του Σντερότ και οι κάτοικοι της Γάζας δεν πρέπει να θεωρούνται αντίπαλοι. Και οι δύο είναι θύματα μιας ηλίθιας και μοχθηρής πολιτικής της Κυβέρνησης του Ισραήλ.

Στο κομβόι που θα αναχωρήσει από κάθε γωνιά του Ισραήλ το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008, θα πάρουμε μαζί μας μεγάλη ποσότητα φίλτρων νερού και θα απαιτήσουμε αυστηρά από τις στρατιωτικές αρχές να επιτραπεί η μεταφορά τους στη Λωρίδα όπου είναι απολύτως αναγκαία, μαζί μα βασικά είδη διατροφής – αλεύρι, ρύζι, λάδι, αλάτι, φακές, φασόλια- για διανομή στους κατοίκους που εξωθούνται από την πολιορκία σε ακραία ανέχεια και απόγνωση.

Στα σύνορα της Λωρίδας θα διεξάγουμε διαδήλωση διαμαρτυρίας ταυτόχρονα με διαδήλωση των παλαιστινίων φίλων μας στην άλλη πλευρά. Μαζί, θα απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση του Ισραήλ να τερματίσει τον αποκλεισμό της Γάζας, αμέσως! Σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε τη διαδήλωση σε σημείο από το οποίο να έχουμε οπτική επαφή με τους Παλαιστινίους, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου.

Οι φίλοι μας στην παλαιστινιακή πλευρά, αγωνιστές της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Παλαιστινιακή Διεθνή Καμπάνια για τον Τερματισμό της Πολιορκίας, όπως ο γνωστός ψυχίατρος Δρ. Eyad Sarraj, θα πάνε στην περιοχή των συνόρων παρά τη μεγάλη δυσκολία και τον κίνδυνο για να μας χαιρετίσουν και να μας υποστηρίξουν. Είναι πολύ πιο εύκολο για μας να πάμε προς αυτούς και να τους υποστηρίξουμε. Σε μια κοινή Ισραηλινή-Παλαιστινιακή ενέργεια και στις δύο πλευρές των συνόρων θα παρουσιάσουμε μια πραγματική εναλλακτική στη συνεχιζόμενη κλιμάκωση, στους πυροβολισμούς και τις δολοφονίες, στην καταστροφή και τα δεινά, στους πυραύλους και τα τανκς. Μια εναλλακτική της εκεχειρίας, για ένα πραγματικό τέλος της άμεσης και της έμμεσης κατοχής, για την ειρήνη και την ευημερία των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, για το Σντερότ και για τη Γάζα.

Το κομβόι θα περιλαμβάνει τόσο πούλμαν όσο και ΙΧ. Είναι πολύ σημαντικό να έρθετε με αυτοκίνητο, αν έχετε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μακρύ και εντυπωσιακό κομβόι. Εάν είναι δυνατό ειδοποιήστε μας εκ των προτέρων, ακόμη και πριν τη Δευτέρα 21 Γενάρη (Ya'akov 050-5733276 ή Teddy 052-5017141).

Δωρεές για να μας βοηθήσετε να αγοράσουμε προϊόντα για το κομβόι και να ανταπεξέλθουμε σε άλλα έξοδα μπορούν να στέλνονται στο POB 3322, Tel-Aviv 61033, Israel ή να δοθούν απευθείας στο κομβόι το Σάββατο.(Οι επιταγές πρέπει να εντέλλονται στο Gush Shalom και να αναγράφουν “For Gaza Convoy”).

(ακολουθούν διάφορα σημεία και ώρες συνάντησης …)

Σήματα, αφίσες και σημαίες για τα πούλμαν θα διατίθενται στη σημεία των ραντεβού. Παρακαλούμε ελάτε εγκαίρως για να «διακοσμήσουμε» τα αυτοκίνητα.

Όλοι παρακαλούμε να φέρουν από το σπίτι είδη που έχουν ανάγκη στη Γάζα (γάλα σε σκόνη, εμφιαλωμένο νερό [όχι Eden Springs], λάδι, αλεύρι, σχολικά είδη και τσιγάρα) ως οικογενειακό πακέτο για μια οικογένεια της Γάζας. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα προσωπικό γράμμα στα αραβικά ή στα αγγλικά προς τους παραλήπτες. Εκείνοι που θα έρθουν με ΙΧ παρακαλούνται να δέσουν ένα συμβολικό πακέτο βοήθειας στην οροφή του αυτοκινήτου.

Επίσης σας παρακαλούμε να φέρετε ντραμς, σφυρίχτρες και όσοι έχουν, shofar, για να δημιουργήσουμε μεγάλο θόρυβο σπάζοντας το τείχος του αποκλεισμού. Παρακαλούμε φέρτε μαζί σας τρόφιμα και νερό για μια ολόκληρη μέρα

Εγγραφές για Τελ Αβίβ και Χάιφα: taliashiff@gmail.comTalia Shiff 052-3738832

Εγγραφές για Ιερουσαλήμ και Μπεερ Σίμπα: moshepesach@yahoo.esMoshe Pesach 050-9702338

Συμμετέχουσες συλλογικότητες:

Gush Shalom,

Combatants for Peace,

Coalition of Women for Peace,

ICAHD - The Israeli Committee Against House Demolitions,

Bat Shalom,

Bat Tzafon for Peace & Equality,

Balad,

Hadash,

Adalah,

Tarabut-Hithabrut,

Physicians for Human Rights,

Alternative Information Center,

Psychoactive - Mental Health Professionals for Human Rights,

ActiveStills,

Student Coalition (Tel-Aviv University),

New Profile,

Machsom Watch,

PCATI (Public Committee Against Torture)

Yesh Gvul

Ο κατάλογος είναι ανοικτός για επιπλέον ισραηλινές οργανώσεις!

Λεπτομέρειες για την Παλαιστινιακή Διεθνή Καμπάνια με την οποία συνδεόμαστε στο:

http://www.end-gaza-siege.ps/IndexEn.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: