Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Ενίσχυση της Παγκόσμιας Ιντιφάντα Ενάντια στην Εποχή της Βαρβαρότητας!

Μήνυμα από το Özgür Der (Ένωση Ελεύθερης Σκέψης και Εκπαιδευτικών Δικαιωμάτων), Τουρκία, στη σύνοδο του Anti-imperialist Camp

Δημοσιεύτηκε στις 5/2/08

Ο κόσμος και η ανθρωπότητα περνούν δύσκολους καιρούς. Ουδέποτε στην ιστορία δεν παράγονταν τόσα τρόφιμα όσα σήμερα, αλλά την ίδια στιγμή ποτέ πριν στην ιστορία δεν λιμοκτονούσαν τόσοι άνθρωποι όσοι σήμερα. Η ιστορία ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσες δυνατότητες επικοινωνίας απ’ άκρου εις άκρον του πλανήτη όπως σήμερα και την ίδια στιγμή ουδέποτε στην ιστορία οι άνθρωποι δεν υπέφεραν από μοναξιά όσο σήμερα. Δεν υπήρχε καμία ευκαιρία στην ιστορία της ανθρωπότητας να παγκοσμιοποιήσει ολοκληρωτικά τα παραγόμενα αγαθά της όπως σήμερα, αλλά την ίδια στιγμή η βαρβαρότητα και η τυραννία ουδέποτε εξαπλώθηκαν όπως σήμερα. Φυσικά, πάντοτε θα υπάρχουν κλέφτες στην ιστορία, αλλά η ιστορία ουδέποτε άλλοτε είδε τόσο ανάλγητους κλέφτες να κερδίζουν δισεκατομμύρια δολάρια μονομιάς, κλέβοντας το μέλλον εκατομμυρίων και εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα σε μια μόλις νύχτα από μία λεγόμενη «κρίση της αγοράς». Η ιστορία ποτέ δεν ξαναείδε μια τόσο ισχυρή στρατιωτική βιομηχανία όπως η σημερινή. Η ιστορία ουδέποτε είδε τόσο βάρβαρους και αιματηρούς πολέμους στη σύγχρονη εποχή, ούτε καν στην εποχή των Μογγόλων και στα βάρβαρα έτη της Ευρώπης.

Το Ιράκ, η Βαβέλ όπου δημιουργήθηκαν τα πρώτα γραπτά κείμενα της ανθρώπινης φυλής και εφευρέθηκε το πρώτο αλφάβητο, βομβαρδίζεται, είναι υπό την κατοχή και την επίθεση της αμερικανικής αυτοκρατορίας και των συνεργών της δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Το Αφγανιστάν, η Σομαλία και η Σαουδική Αραβία και πολλές περισσότερες χώρες με εκατοντάδες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις υπόκεινται στην απευθείας κατοχή του δυτικού ιμπεριαλισμού. Και απειλούν τη Συρία, το Ιράν, τη Βενεζουέλα, την Κούβα, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Κορέα και πάει λέγοντας. Θέλουν να καταλάβουν τα τελευταία μας κάστρα και να δημιουργήσουν την πιο βάρβαρη αυτοκρατορία της ιστορίας, τη μοναδική κυρίαρχη δύναμη σε όλο τον πλανήτη. Ο φόβος και η σύγχυση διευρύνονται σε όλους τους λαούς. Από τη δογματική θετικιστική ακαδημαϊκή τους κοινότητα, από τα μέσα ενημέρωσής τους που κάνουν πλύση εγκεφάλου, από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά τους που χρησιμοποιούνται για να ναρκώνουν τα μυαλά του κόσμου, από τις παρακμιακές σύγχρονες ιδεολογίες τους και από τα χρηματοδοτούμενα από τη CIA think-tanks, έχει ξεσπάσει ένας ψυχολογικός πόλεμος όμοιος με καταιγίδα. Αποκαλούν τους μαχητές υπέρ της ελευθερίας «τρομοκράτες», τον Τσάβες και τον Αχμαντινετζάντ παράφρονες. Αποκαλούν τον ναζιστικό σιωνισμό «δημοκρατία», αποκαλούν την κατοχή «επιχείρηση ελευθερία», αποκαλούν την καπιταλιστική κλοπή «ελεύθερη αγορά», αποκαλούν τους Μουσουλμάνους της Δύσης «εγχώριους τρομοκράτες», αποκαλούν τους σοσιαλιστές «τρελούς», αποκαλούν το Ισλάμ, του οποίου ακόμη και η ονομασία σημαίνει ειρήνη, «πολεμική θρησκεία», αποκαλούν τους λαούς του τρίτου κόσμου «βαρβαρικούς λαούς» και συμπεριφέρονται στους ελεύθερους ανθρώπους όπως σε «σκλάβους». Προσπαθούν όλο και πιο σκληρά να μας κάνουν να παραδοθούμε και να μας αναγκάσουν να δηλώσουμε υποταγή στην πιο βάρβαρη και ισχυρή δύναμη στην ανθρώπινη ιστορία.

Η Αντίσταση είναι Ελπίδα, η Ιντιφάντα ανασταίνει την Ελπίδα!

Και όμως υπάρχει ακόμα ελπίδα! Επειδή υπάρχει ακόμα αντίσταση! Η αντίσταση είναι και θα είναι η δική μας ελπίδα! Υπάρχει ελπίδα επειδή μια χούφτα αδύναμοι, φτωχοί και άοπλοι Παλαιστίνιοι αρνούνται να παραδοθούν στον Σιωνισμό με έναν από τους πιο ισχυρούς στρατούς στον πλανήτη! Υπάρχει ελπίδα επειδή μια χούφτα Αφγανοί Μουτζαχεντίν αρνούνται απόλυτα να παραδοθούν στην αυτοκρατορία και στην πράξη τελειώνουν το ΝΑΤΟ, μία από τις συμμαχίες του κακού. Υπάρχει ελπίδα επειδή παρά τους προδότες και συνεργάτες των λεγόμενων ηγετών όπως οι Αμπάς, Βασιλιάς Αμπντάλα, Μουσάραφ, Καρίμοφ, Βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, Μουμπάρακ, Μπουργκίμπα, Μέρκελ, Σαρκοζί και τόσοι άλλοι, η ψυχή της ιντιφάντα θεριεύει στους λαούς όλου του πλανήτη. Παρά τα ψέματά τους και τις καμπάνιες ψυχολογικού πολέμου ενάντια στους μαχητές της αντίστασης, καθώς οι μέρες περνούν, όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν και αποτίνουν τον σεβασμό τους στους ένδοξους μαχητές της Ιντιφάντα. Αυτός είναι ο λόγος που η ελπίδα εξακολουθεί να υπάρχει!

Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό, να στηρίξουμε και να δράσουμε γι’ αυτή την αντίσταση όπου κι αν βρισκόμαστε. Είτε είμαστε από τη Δύση είτε από την Ανατολή, είτε είμαστε Άραβες ή Νορβηγοί, είτε είμαστε εργαζόμενοι στη Σίλικον Βάλεϊ είτε αγρότες στην Ινδία. Όσο πιο σκληρά εργαζόμαστε τόσο περισσότερο θα εξαπλωθεί η ελπίδα σε όλο τον πλανήτη.

Υπάρχει μια Τεράστια Αντίσταση αλλά Διασπασμένη!

Αλλά υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα ακόμα. Παρά την ευρύτητά της, η αντίσταση σ’ αυτή τη βάρβαρη εποχή είναι σκληρά διασπασμένη. Αλλά δεν είναι εφικτή η σωτηρία με την κατά μονάς αντιπαράθεση στην παγκοσμιοποιημένη βαρβαρότητα. Είναι εφικτή μόνο αν μπορέσουμε να ενωθούμε και να αντιμετωπίσουμε σαν μια γροθιά την αυτοκρατορία του κακού, την ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων.

Εάν αυτοί έχουν ισχυρές συμφωνίες εμείς πρέπει να χτίσουμε πολύ πιο αποφασιστικές συμμαχίες. Εάν αυτοί παγκοσμιοποιούν την καπιταλιστική δυτική οικονομία εμείς πρέπει να διαδώσουμε την αδελφοσύνη και το μοίρασμα σε όλο τον πλανήτη. Εάν αυτοί εφευρίσκουν και διαδίδουν ιδεολογίες όπως η «παγκοσμιοποίηση», όπως ο «πόλεμος στην τρομοκρατία», εμείς πρέπει να προπαγανδίζουμε τα δικά αντίθετα συνθήματα. Εάν αυτοί χτίζουν συμμαχικές δυνάμεις με τους στρατούς δεκάδων χωρών για να καταλαμβάνουν τη γη των ανθρώπων, εμείς πρέπει να χτίσουμε ακόμη πιο σκληρά αντιστασιακά μπλοκ. Εάν αυτοί έχουν μέσα ενημέρωσης που κάνουν πλύση εγκεφάλου και πολιτικές καθ’ έδρας, εμείς πρέπει να παγκοσμιοποιήσουμε την πολιτική των δρόμων, να κάνουμε μαζικές διαμαρτυρίες και να χτίσουμε πραγματικές πολιτικές συμμαχίες στους δρόμους όλου του πλανήτη.

Πρέπει να φτάσουμε σε και να χτίσουμε γέφυρες κατανόησης ανάμεσα στις δυνάμεις της αντίστασης, πρέπει να παγκοσμιοποιήσουμε τα αγωνιστικά δίκτυα από τους εργαζόμενους στον τομέα των τεχνολογιών μέχρι τις ευρωπαϊκές μουσουλμανικές μειονότητες, από τη Γάζα μέχρι τους τοπικούς αγωνιστές του Βανκούβερ, από τα προάστια της Σομαλίας μέχρι τις φτωχογειτονιές του Χάρλεμ, από τον καταπιεσμένο Κουρδικό λαό της Τουρκίας μέχρι τους ανθρακωρύχους της Νιγηρίας, από το EZLN του Μεξικό μέχρι το MNLF των Φιλιππίνων, από τη Χαμάς μέχρι την ευρωπαϊκή αριστερά, από τη Βενεζουέλα μέχρι το Ιράν.

Ο καπιταλισμός επιβιώνει διχάζοντας την κοινωνία. Ο σύγχρονος καπιταλισμός διασπά κοινωνικές μονάδες όπως η οικογένεια, οι σύλλογοι, οι κοινότητες, οι ενώσεις αγωνιστών σε «ξεχωριστές οντότητες». Όπως λέει το διάσημο ρητό του καπιταλισμού, ο καπιταλισμός προσπαθεί να μας μετατρέψει σε μικρά ψάρια ώστε να μπορέσει να μας φάει εύκολα το μεγάλο ψάρι. Ο τεράστιος μηχανισμός του ψυχολογικού πολέμου της αυτοκρατορίας προσπαθεί να διασπάσει και να διαχωρίσει τις δυνάμεις της αντίστασης από την ενοποίησή τους. Θέλουν να κάνουν την ευρωπαϊκή αριστερά εχθρό των Μουσουλμάνων μουτζαχεντίν, τους Αμερικανούς εχθρούς των κέντρο-ευρωπαίων, το Btselem εχθρό της Χεζμπολάχ, τους μαύρους αγωνιστές εχθρούς των εβραϊκής καταγωγής αμερικανών αριστερών, τον Τσάβες εχθρό των Βολιβιανών, το Ιράν εχθρό των Αράβων, τους Άραβες εχθρούς των Τούρκων, τη ρωσική αριστερά εχθρό του Ιράν. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και χιλιάδες think-tanks εργάζονται για να πετύχουν αυτό το σκοπό ακόμη και τώρα, αυτό ακριβώς το λεπτό.

Πρέπει να αντισταθούμε στην τάση του διχασμού της νέας τάξης πραγμάτων. Πρέπει να προσέχουμε για να μην μετατραπούμε στο μικρό ψάρι!

Μέσα από ένα Παγκόσμια Οικοδομημένο Μέτωπο Αντίστασης στην Αυτοκρατορία!

Αντιμέτωπο με αυτή την παγκόσμια κατάσταση το Αντί-ιμπεριαλιστικό Στρατόπεδο (Anti-imperialist Camp) συνιστά ένα καλό παράδειγμα αλληλεγγύης μεταξύ αντιστασιακών δυνάμεων. Το Αντί-ιμπεριαλιστικό Στρατόπεδο υποστηρίζει την Ισλαμική αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, επιμένει στην καμπάνια «Κάτω τα Χέρια απ’ το Ιράν», προσπαθεί να οικοδομήσει την κατανόηση και το διάλογο με τα Ισλαμικά κινήματα αντίστασης. Σε αντίθεση με πολλές αγωνιστικές και αριστερές οργανώσεις της Δύσης το Αντί-ιμπεριαλιστικό Στρατόπεδο δεν είναι αδιάφορο για τη Μέση Ανατολή, το Ιράν, την ισλαμική αντίσταση της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. Κι εσείς επίσης προσπαθείτε να συνδέσετε όλες τις αντιστασιακές δυνάμεις του πλανήτη και να οικοδομήσετε γέφυρες κατανόησης μεταξύ αυτών.

Εμείς, ως Μουσουλμάνοι του Özgür Der, απευθύνουμε τον χαιρετισμό μας σ’ αυτές τις προσπάθειες του Anti Imperialist Camp. Η θρησκεία μας αποζητά και μας επιβάλει να είμαστε αλληλέγγυοι με τις αντιστασιακές δυνάμεις εναντίον του πραγματικού κακού και με το λαό που στρέφεται προς τις πανανθρώπινες αρετές.

Πρέπει να εργαστούμε πιο σκληρά για να οικοδομήσουμε ένα παγκόσμιο μέτωπο, ένα ενιαίο αντιστασιακό στρατόπεδο ενάντια στον καπιταλισμό, ενάντια στη βαρβαρότητα, ενάντια στην κατοχή, ενάντια στην παγκόσμια πολεμική βιομηχανία, ενάντια στο δεσποτικό αναγκαστικό εκμοντερνισμό των λαών του τρίτου κόσμου, ενάντια στο δογματικό θετικισμό, ενάντια στο Ναζιστικό Σιωνισμό, ενάντια στις κλασικές και έμμεσες μορφές του ιμπεριαλισμού.

Για να Ανακτήσουμε την Αυτοπεποίθησή μας, για να Ξαναπιστέψουμε στην Επανάσταση!

Πάντοτε λέγαμε: Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Πρέπει να το ξαναπιστέψουμε σήμερα πολύ περισσότερο. Αυτό δεν είναι απλώς ένα πολιτικό σύνθημα. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και επιβεβλημένος, επειδή η ανθρωπότητα έχει τη δύναμη να νικήσει την αυτοκρατορία του κακού, να ξεπεράσει αυτή την εποχή της βαρβαρότητας. Ο δημιουργός μας έθεσε αυτή τη δύναμη εντός μας. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Πρέπει να πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο, να στρεφόμαστε προς την ανθρώπινη φύση που περιλαμβάνει την καλοσύνη, την αδελφοσύνη, την αρετή, την αλληλοβοήθεια, την αντίσταση στο κακό, να ζούμε για αξιόλογα πράγματα.

Οι κατακτητές, οι καπιταλιστές, οι Σιωνιστές, τα βασανιστήρια, τα ζιζάνια των μυστικών υπηρεσιών, οι πλανητικές δυνάμεις, η πολεμική βιομηχανία ούτε τώρα ούτε στο μέλλον πρόκειται να νικήσουν! Όλα τα πράγματα, αργά ή γρήγορα, γυρνούν στις ρίζες τους. Πολεμούν ενάντια στην ανθρωπότητα, ενάντια στην εγγενή φύση της ανθρωπότητας. Ποια δύναμη μπορεί να νικήσει ολόκληρη τη φύση της ανθρωπότητας, όλες τις καλές πράξεις; Όλες οι δυνάμεις του κακού κολυμπούν ενάντια στο ρεύμα του ποταμού. Κι εμείς πολεμάμε για τη φύση της ανθρώπινης φυλής, για την ανωτερότητα του φυσικού νόμου, για την καλοσύνη, για τα ίδια πράγματα που μάχονταν πριν από χιλιάδες χρόνια οι πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες.

Εμείς είμαστε με την πλευρά του καλού και εκείνοι με το μέτωπο του κακού. Αυτός είναι ο λόγος που, παρά την υπέρμετρη ισχύ του, ο Σιωνισμός ηττάται από μια ομάδα καταπιεσμένων, φτωχών, άοπλων, αιχμάλωτων ανθρώπων που ονομάζονται «Ισλαμική Αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού». Αυτός είναι ο λόγος που, παρά το γεγονός ότι είναι η ισχυρότερη πολεμική μηχανή σε ολόκληρη την ιστορία, ο αμερικανικός στρατός κατοχής χάνει έδαφος και ηττάται από μια χούφτα ανθρώπους σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Ακόμα κι αν φαίνεται σαν να κερδίζουν, κι όμως χάνουν, παρακμάζουν ηθικά και πρακτικά.

Παρά τις θυσίες μας, παρά τα λάθη μας, παρά τις συγχύσεις μας, παρά τις αδυναμίες μας, νικάμε! Και, παρά την ισχύ τους, τις πιο ισχυρές πολεμικές μηχανές της ιστορίας, τον κολοσσιαίο οικονομικό μηχανισμό τους, παρά τη βιομηχανική τους επανάσταση, τις τεράστιες μυστικές τους υπηρεσίες, το Echellon τους, τους δορυφόρους τους και την τεχνολογική τους ανωτερότητα και παρά τα πλήθη που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, η βαρβαρότητα ηττάται.

Σήμερα πρέπει φωνάξουμε όλο και πιο δυνατά: Ζήτω η Παγκόσμια Ιντιφάντα! Αυτό είναι το πιο ισχυρό σύνθημα για ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης. Η Ιντιφάντα δείχνει στη σημερινή ανθρωπότητα την οδό για να μην πεθάνει ποτέ η ανθρωπότητα!

Με αυτές τις σκέψεις απευθύνουμε τον χαιρετισμό μας στη στρατηγική σύνοδο της Βιέννης του Anti-Imperialist Camp. Οι σύντροφοί μας λυπούνται που δεν είναι εκεί μαζί σας. Αλλά οι καρδιές μας είναι εκεί μαζί σας και μαζί με όλους τους ενάρετους ανθρώπους στον κόσμο ενάντια στους καταπιεστές.

Ελπίζουμε η σύνοδος και οι συζητήσεις σας για το δυνάμωμα του αγώνα να οδηγήσουν σε καλές ενέργειες.

Ζήτω η παγκόσμια Ιντιφάντα! Ζήτω η αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας ενάντια στο βάρβαρο 21ο αιώνα!

Ζήτω οι αντιστάσεις σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Βενεζουέλα, Ιράν, Σομαλία, Λίβανο, Παλαιστίνη!

2 Φεβρουαρίου 2008

Ozgur-Der / Turkey

(Ένωση Ελεύθερης Σκέψης και Εκπαιδευτικών Δικαιωμάτων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: