Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Εκατόμβη

Ο κατάλογος των νεκρών από τη σφαγή της Γάζας δεν έχει κλείσει, ο μέχρι τώρα απολογισμός μιλάει για 116 Παλαιστίνιους νεκρούς, εκ των οποίων μεγάλος αριθμός είναι απλοί πολίτες και το 25% αυτών παιδιά. Οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 350, πολλοί ωστόσο είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και ενδεχομένως σε λίγες ώρες να προσμετρώνται στους νεκρούς.

Ξημερώματα Δευτέρας

Νέα σειρά αεροπορικών επιδρομών εξαπολύθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Τέσσερις μαχητές της παλαιστινιακής αντίστασης έπεσαν νεκροί και καταστράφηκε γραφείο του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου στο Khan Younis.

Την ίδια περίπου ώρα ο Ισραηλινός Στρατός Κατοχής απέσυρε τα χερσαία στρατεύματά του από τη Jabalya, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κατόπιν λυσσαλέας αντίστασης των εκεί ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων, γεγονός που εκτιμήθηκε ως νίκη της αντίστασης.

Αίγυπτος

Παλαιστίνιοι τραυματίες από την εν εξελίξει σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας εισήλθαν στην Αίγυπτο από τη μεθόριο της Ράφας την Κυριακή για νοσηλεία σε αιγυπτιακά νοσοκομεία. Υπολογίζεται ότι πέρασαν περίπου 250 τραυματίες, σε κρίσιμη κατάσταση, άνευ συνοδείας. Το υπουργείο Υγείας ευχαρίστησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον διακανονισμό.

Δυτική Όχθη

Μαζικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες ξέσπασαν σε διάφορες πόλεις της Δυτικής Όχθης την Κυριακή και τη Δευτέρα και σε πολλές περιπτώσεις ακολούθησαν συγκρούσεις με τον Ισραηλινό Στρατό Κατοχής που οδήγησαν στον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών, αλλά και στο θάνατο. Στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη γενική απεργία της Κυριακής (εργάσιμη, αργία είναι η Παρασκευή) νεκρός έπεσε ο 14χρονος Mohamed Masalma στην πόλη Beit Awa και άλλοι 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σε αντίστοιχη διαδήλωση το πρωί της Δευτέρας δολοφονήθηκε παλαιστίνιος έφηβος στα βόρεια της Ραμάλας. Πετούσε πέτρες και ο στρατός του απάντησε με σφαίρες. Νεκρός είναι ο 18χρονος Mohammed Saleh Shreiteh. Μετά τη δολοφονία έκλεισαν όλα τα καταστήματα και κάθε δραστηριότητα στη Ραμάλα νέκρωσε ως ένδειξη διαμαρτυρίας και πένθους για το συγκεκριμένο περιστατικό και για τους μάρτυρες της Γάζας. Επιδρομές του στρατού πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε Νάμπλους και Τζενίν. Οι φοιτητές που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες καταδίκασαν τη σιωπή της Αραβικής Λίγκας, του ΟΗΕ και των οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κάλεσαν όλες τις παλαιστινιακές οργανώσεις να ενωθούν και να επιστρέψουν στην εθνική ενότητα για να αντιμετωπίσουν την ισραηλινή κατοχή.

Η Χαμάς

Την Κυριακή ο Ισμαήλ Χανίγια κάλεσε σε σοβαρό και άνευ όρων ενδοπαλαιστινιακό διάλογο για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα σύγκλισης έκτακτης συνεδρίασης του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου και κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη να απελευθερώσουν όλους τους πολιτικούς κρατούμενους από τις φυλακές τους.

Εκπρόσωποι της Χαμάς αποδοκίμασαν τη σιωπή των αραβικών καθεστώτων μπροστά στην αιματοχυσία και κάλεσαν τους αραβικούς λαούς να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν ενάντια στην ισραηλινή γενοκτονία που συντελείται με την κάλυψη των ΗΠΑ. Κατηγόρησαν τη διεθνή κοινότητα για συνενοχή στα εγκλήματα του Ισραηλινού Στρατού Κατοχής εναντίον του παλαιστινιακού λαού με τη σιωπή της και τις απόπειρες της να τα δικαιολογήσει.

Τη Δευτέρα το Κίνημα της Χαμάς ζήτησε από τις διεθνείς οργανώσεις που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τις βάρβαρες σιωνιστικές σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας. «Ζητάμε από τον Ερυθρό Σταυρό, τις διεθνείς οργανώσεις και τις ενώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα να λάβουν πραγματικά μέτρα για να προστατεύσουν τους Παλαιστίνιους πολίτες από τις δολοφονίες και τα εγκλήματα που διαπράττονται επί 24ώρου βάσεως στους δρόμους της Λωρίδας της Γάζας». Η άμεση κινητοποίηση αυτών των οργανισμών θα μπορούσε να έχει σώσει τη ζωή πολλών πολιτών. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους και να εκθέσουν τα σιωνιστικά εγκλήματα στη Λωρίδα της Γάζας διαφορετικά θα φέρουν ευθύνη υπογράμμισε ο Δρ. Αμπου Ζούχρι.

Λωρίδα της Γάζας, Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Ενημέρωση από το www.freegaza.ps/english

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε το ισραηλινό ολοκαύτωμα εναντίον των Παλαιστινίων. Περίπου 10 μαχητές της ελευθερίας πέθαναν, αλλά η πλειονότητα ήταν άμαχοι, 45 θύματα.

Το ολοκαύτωμα που διακήρυξε χθες ο Matan Vilnai, υφυπουργός Άμυνας (Πολέμου) του Ισραήλ, συντελείται από σήμερα το πρωί χωρίς φραγμούς. Διαφόρων τύπων όπλα όπως F16 και Απάτσι χρησιμοποιούνται μαζί με βαρέα όπλα, βόμβες, πυραύλους και βόμβες διασποράς.

Η οικογένεια Attalla δέχτηκε πύραυλο ενός τόνου από F16, το διώροφο σπίτι καταστράφηκε και τέσσερα μέλη της οικογένειας, από τα οποία το ένα παιδί, σκοτώθηκαν.

Περίπου 30 αεροπορικές επιδρομές και βολές πυροβολικού χτύπησαν τους Παλαιστίνιους πολίτες. Ο προσφυγικός καταυλισμός Jabalya που είναι το κέντρο του ολοκαυτώματος είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένος και γι’ αυτό πολλοί αθώοι πέφτουν γρήγορα.

1- Eyad Al Ashram, Male, 26

2- Musleh Abu Ali, Male, 17

3- Jakline Abu shbak, Female, 17

4- Eyad abu Shabk, Male,14

5- Basam Muhammad Ubaid, Male, 45

6- Basam Ubaid, Male, 15

7- Hamza Al jamal, Male,40

8- Abdallah Abd Rabu, male, 4

9- Ibrahim Alzain, Male, 25

10- Mustafa Zaghloul, Male, 32

11- Hamada Abd Al hameed, male, 29

12- Saeed Al hasheem, Male, 23

13- Husain Al batsh, Male, 27

14- Samah Zaydan Asalya, Female, 17

15- Salwa Zaydan Asalya, Female, 23

16- Tala't Dardona, Male, 29

17- Mustafa Abu Jalala, Male, 28

18- Hasan Safi, Male, 25

19- Abdallah Abu Shaira, Male, 18

20- Mutasim Abd Rabu, Male, 24

21- Hamada Saleh Al abad, Male, 16

22- Mustafa Manon, Male, 22

23- Muhammad Sleem, Male, 24

24- Muhammad Abdalrahman Shhab, male, 23

25- Ali Al kitnani, Male, 15

26- Tal'at Dardona, Male, 17

27- Sana Ghad Al abed Saleh, Female, 16

28- Ahmed Albatsh, Male, 16

29- Muslih Muhamad Muslih,Male, 17

30- Thabet Junied, Male

31- Sultan Al zain, Male

32- Mustafa Abu Jalala, Male

33- Muhammad Al atar, Male

34- Nael Abu Alon, Male, 20

35- Muhammad Abd Al mouti Sleem, Male,

36- Saed Dabour, Male, 28

37- Hamada Saed, Male

38- Mahmoud Rayan, Male

39- Jedjad Hatem Abu Hlayal, Male

40- Thari Abu Aubaid, Male

41- Tamer Weshah, Male

42- Ahmed Saleh Abd Al rahman

43- Muhammad Abd Al qader Oqylan

44- Hasan Abu Harb

45- Abd Al rahman Atallah, Male, 60

46- Ibrahim Attalah, Male,30

47- Sua'd Atallah

48- Unknown

49- Unknown

50- Unknown

51- Unknown

52- Unknown

53- Unknown in Khanyonis City

54- Unknown in KhanYonis City

Φωτογραφίες (σκληρές) στο Facebook:

http://www.facebook.com/group.php?gid=5796102347

http://www.facebook.com/group.php?gid=9108787671

http://www.facebook.com/group.php?gid=22920137976

Δεν υπάρχουν σχόλια: