Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Πέτρινα χρόνια στη Γάζα

Πηγή: Palestinian Information Center

Το υπουργείο κρατουμένων στη Γάζα απεύθυνε έκκληση την Κυριακή προς τον Ερυθρό Σταυρό και τις γυναικείες οργανώσεις να προσπαθήσουν να σώσουν τη ζωή της 37χρονης κρατούμενης Nora Al-Hashlamon, μητέρας έξι παιδιών που διανύει τη 12η μέρα απεργίας πείνας στη γυναικεία ισραηλινή φυλακή Talmond.

Ο υπουργός κατέστησε το Ισραήλ ολοκληρωτικά υπεύθυνο για τη ζωή της γυναίκας τονίζοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που καταφεύγει σε απεργία πείνας απαιτώντας την απελευθέρωσή της και διαμαρτυρόμενη ενάντια στην πολιτική της διοικητικής της κράτησης.

Η Hashlamon σταμάτησε την πρώτη απεργία πείνας, διάρκειας 27 ημερών, όταν ο διευθυντής των φυλακών της υποσχέθηκε ότι δεν θα ανανεωθεί η κράτησή της.

Την ημέρα της υποτιθέμενης απελευθέρωσης η γυναίκα άρχισε να χαιρετάει τις συγκρατούμενες της και αδημονούσε να τρέξει στα παιδιά της. Μισή ώρα πριν την «προγραμματισμένη» αποφυλάκιση της ανακοίνωσαν ότι η κράτησή της ανανεώνεται

για έβδομη φορά για έξι μήνες με βάση κάποιον μυστικό φάκελο εναντίον της.

Ο σύζυγος της γυναίκας βρίσκεται επίσης στις ισραηλινές φυλακές της ερήμου Νεγκέβ με το μέτρο της διοικητικής κράτησης.

Το Παλαιστινιακό Κέντρο Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεύθυνε έκκληση στους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον Ερυθρό Σταυρό και στους Άραβες βουλευτές της Κνεσέτ να μεσολαβήσουν επειγόντως για να σωθεί η ζωή της φυλακισμένης μητέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: