Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Απαγορευμένα όπλα στη Γάζα

TeleSUR 19/3/2008. Ο υπουργός Υγείας της νόμιμης κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, Μπάσεμ Νάιμε, κατήγγειλε την Τρίτη ότι ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε κατά τις τελευταίες επιθέσεις του στη Λωρίδα διαφορετικό οπλισμό από τον συνηθισμένο, πολύ πιθανόν απαγορευμένο από τις διεθνείς συνθήκες.

"Χρησιμοποιούν κάτι καινούργιο. Η πλειονότητα των τραυματιών που έφτασαν στο νοσοκομείο Σίφα της πόλης της Γάζας κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης πριν από 3 βδομάδες - κατά την οποία σκοτώθηκαν 131 Παλαιστίνιοι και κάπου 370 τραυματίστηκαν - "έχουν εγκαύματα και εσωτερικές βλάβες στα όργανά τους".

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί η χρήση αυτού του νέου τύπου όπλων επειδή "το Ισραήλ δεν επιτρέπει να εισέλθουν στη Γάζα" οι ερευνητές που μπορούν να το διακριβώσουν. "Πιστεύουμε ότι είναι όπλα που χρησιμοποιήθηκαν επίσης στο νότιο Λίβανο" κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίων των Σιιτών μαχητών της Χεζμπολάχ , μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 2006, δήλωσε ο Νάιμε.

Σε εκείνον τον πόλεμο, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από χίλιοι Λιβανέζοι/ες - στην πλειονότητά τους άμαχοι - και 134 Ισραηλινοί, βασικά στρατιώτες, τα ισραηλινά στρατεύματα χρησιμοποίησαν βόμβες διασποράς και λευκού φωσφόρου, χημικό όπλο γνωστό ως το "νέο ναπάλμ" η χρήση του οποίου εναντίον ανθρώπων απαγορεύεται, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: