Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Ευρωπαϊκή Καμπάνια: Νάκμπα & Αντίσταση

Δελτίο Τύπου

Ευρωπαϊκή Καμπάνια για τον Τερματισμό του Αποκλεισμού της Γάζας

14 Απριλίου 2008

14η Μαΐου

Επέτειος της Νάκμπα

&

της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Η 14η Μαΐου σηματοδοτεί την 60ή επέτειο μνήμης της Παλαιστινιακής Νάκμπα, κατά τη διάρκεια της οποίας πάνω από 530 παλαιστινιακές πόλεις και χωριά εκκενώθηκαν και καταστράφηκαν και 750.000 άντρες, γυναίκες και παιδιά εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους. Αυτό το πρόγραμμα εθνοκάθαρσης σηματοδοτείται επίσης και ως η επέτειος ίδρυσης του κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Εμείς, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας για τον Τερματισμό του Αποκλεισμού της Γάζας, την επέτειο της Νάκμπα, δηλώνουμε την πίστη μας στον Παλαιστινιακό αγώνα για αυτοδιάθεση, ανθρώπινα δικαιώματα και αποκατάσταση των 60 χρόνων απαρτχάιντ, εθνοκάθαρσης, δολοφονιών και κλοπής γης και πλουτοπαραγωγικών πηγών που πλήττονται αδιαλείπτως στα χέρια αυτού του σιωνιστικού κράτους. Αυτή η ανυποχώρητη βαρβαρότητα πέρασε σ’ ένα νέο στάδιο με τη συνεχιζόμενη πολιορκία 1,4 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Γάζα, σχεδιασμένη να τους λιμοκτονήσει έως την υποταγή και τη σκλαβιά. Είναι μια πολιορκία που υποστηρίζεται ενεργά από τις δικές μας κυβερνήσεις, αισχύνοντας τες.

Ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή καθορίζεται από μια πάλη ανάμεσα σε δυνάμεις βαρβαρότητας και σε εκείνους που αντιστέκονται σ’ αυτή τη βαρβαρότητα στο όνομα της ανθρώπινης προόδου. Αυτή η βαρβαρότητα εκπορεύεται από την Ουάσιγκτον και αφορά σε μια άρχουσα αμερικανική ελίτ, η οποία μαζί με τους συμμάχους της –δηλαδή την Ε.Ε. και το Ισραήλ- έχει στόχο να καταστήσει τον κόσμο μας μία έρημο της ελεύθερης αγοράς.

Εμπόδιο στο δρόμο αυτής της βαρβαρότητας είναι η Αραβική Αντίσταση στο Ιράκ, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη, μαζί με την αντίσταση που μάχεται στο Αφγανιστάν και το λαό του Ιράν. Η αντίστασή τους ενάντια στη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη και ιμπεριαλιστική σφαγή δεν διεξάγεται μόνο προς όφελός τους, αλλά και προς όφελος όλων των καταπιεσμένων λαών σε όλο τον λεγόμενο αναπτυσσόμενο και αναπτυγμένο κόσμο. Οι Παλαιστίνιοι, με την ηρωική στάση τους απέναντι σε μια προαποφασισμένη απόπειρα να τους εκδιώξουν από τη γη τους και εν συνεχεία να δολοφονήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους, παρέμεναν για πολλά χρόνια μόνοι σ’ αυτόν τον αγώνα.

Όχι πια.

Με την βέλτιστη παράδοση του διεθνισμού, οι άνθρωποι της συνείδησης και της συναίσθησης σε όλο τον κόσμο αφυπνίστηκαν με τα δεινά των Παλαιστίνιων αδελφών τους. Αυτή η αφύπνιση έχει διαχυθεί στα πρώτα στάδια μιας διεθνούς καμπάνιας μποϊκοτάζ, απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων εναντίον του κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ. Υποστηρίζουμε αυτήν την καμπάνια, καθώς κατανοούμε ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος παροχής ενεργής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στη συνεχιζόμενη αντίστασή του στον ισραηλινό τρόμο.

Ως ένα περεταίρω σημάδι αλληλεγγύης, η Ευρωπαϊκή Καμπάνια για τον Τερματισμό του Αποκλεισμού της Γάζας καλεί σε διοργάνωση διαδηλώσεων και δράσεων σε κάθε πόλη σε όλη την Ευρώπη και διεθνώς για να τιμηθεί η επέτειος μνήμης της Νάκμπα και η γέννηση της Παλαιστινιακής αντίστασης.

Το 1969 η τότε ισραηλινή πρωθυπουργός Γκόλντα Μέιρ δήλωσε «δεν υπήρχαν Παλαιστίνιοι». Αν και παρουσιάστηκε ως μια δήλωση ιστορικού γεγονότος, ήταν μια δήλωση προθέσεων. Αλλά η Γκόλντα Μέιρ απεδείχθη ότι έκανε λάθος, όπως και κάθε ισραηλινός πρωθυπουργός έκτοτε. Επειδή ο απεγνωσμένος και ανδρείος αγώνας αυτού του πολιορκημένου λαού έγραψε μία νέα σελίδα στη μακρά ιστορία της αντίστασης ενάντια στην καταπίεση και τη σκλαβιά.

Το έτος 2008, στην 60ή επέτειο μνήμης της Νάκμπα, όχι μόνο υπάρχουν Παλαιστίνιοι. Το έτος 2008 είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι.

Συνυπογράφοντες:

-Anti-imperialist Camp, Europe, http://www.antiimperialista.org/

-"Awami Bharat", Mumbai, India

-Gaza vivrà (Gaza must live), Italy, www.gazavive.com

-Indian Social Movement, India

-International Solidarity Movement ISM – France, www.ism-france.org

-“Intifada” Solidarity Association to the Palestinian People, Greece, www.intifada.gr

-Jordanian socialist thought forum - Jordan

-MEWANDO Network (Middle East without war and oppressions), Spain, www.mewando.org

-Phule-Ambedkari Vichar Manch, Mumbai, India

-Scottish Palestine Solidarity Campaign (SPSC), Scotland, www.scottishpsc.org.uk

-Sendika, Labor Net, Turkey, www.sendika.org

-Solidarity network with Palestine, Basque Country

-Vidyarthi Bharti, Mumbai, India

-Yusuf Meherally Yuvak Birdari, Mumbai, India

Δεν υπάρχουν σχόλια: