Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Ο Zakariya Zubeidi, αφοπλισμένος στη Τζενίν

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του πρώην διοικητή των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Άκσα (συνδεόμενων με τη Φατάχ), Zakariya Zubeidi, στην Haaretz

Γιατί σταμάτησε τον ένοπλο αγώνα

«Εν μέρει λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Φατάχ και Χαμάς. … Την εποχή του Αμπού Αμάρ (Γιάσερ Αραφάτ) είχαμε ένα σχέδιο, υπήρχε στρατηγική και μπορούσαμε να εκτελούμε τις εντολές του.

Πολλοί, εξαιτίας της απογοήτευσης και λόγω του ότι η Φατάχ δεν διαθέτει πλέον ένοπλη πτέρυγα, έγιναν μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ. Αυτοί οι αγωνιστές είναι ακόμη πρόθυμοι να πληρώσουν το τίμημα».

Για την Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ)

«Αποτύχαμε στο πολιτικό σκέλος, δεν καταφέραμε να μετατρέψουμε τις στρατιωτικές ενέργειες σε πολιτικά επιτεύγματα. Η σημερινή ηγεσία δεν θέλει ένοπλη δράση…

Κοίτα τι κάνει η ΠΑ σ’ εκείνους που συνεχίζουν την ένοπλη δράση. Αν ένας άνθρωπος της ΠΑ σκοτωθεί σε μάχη με Ισραηλινούς, δίνεται στην οικογένειά του το ποσό των 250 το μήνα, ακόμη κι αν κέρδιζε 2.000. Γιατί; Ώστε να μη σου περνάει καν απ’ το μυαλό να επιτεθείς. Αυτό είναι το μοναδικό σχέδιο της ΠΑ αυτές τις μέρες: η ισραηλινή ασφάλεια. Η ασφάλεια των δυνάμεων κατοχής είναι ανώτερη από την ασφάλεια των παλαιστινίων πολιτών.

Οι πολιτικοί μας είναι πόρνοι. Οι ηγέτες μας είναι για τα σκουπίδια. Δες τον Ruhi Fatouh που ήταν πρόεδρος της ΠΑ για 60 μέρες, ως αντικαταστάτης του Γιάσερ Αραφάτ. Έκανε λαθρεμπόριο με κινητά τηλέφωνα. Καταλαβαίνεις;

Όταν ένα τζιπ της κατοχής μπει σ’ ένα προσφυγικό στρατόπεδο η ΠΑ δεν κάνει τίποτα. Και αν κάποιος πυροβολήσει το τζιπ τον συλλαμβάνει αμέσως. Σήμερα ο πρόεδρος του παλαιστινιακού λαού είναι ο στρατηγός Ντέιτον. Όλοι δουλεύουν γι’ αυτόν. Δεν υπάρχει πια ΠΑ».

Προβλέψεις

«Στο τέλος του 2008, όταν το Ισραήλ δεν θα παραχωρήσει κράτος στους Παλαιστινίους η ΠΑ θα εκδιωχθεί. Θα ξεσπάσει ανοιχτός πόλεμος για τον έλεγχο της Δυτικής Όχθης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: