Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Παρέμβαση ακτιβιστών σε εκδήλωση με τον ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Δικτυακός τόπος: http://www.intifada.gr e-mail: victory@intifada.gr

1948-2008: 60 χρόνια κατοχής, προσφυγιάς και απαρχάιντ

Ακτιβιστές παρεμβαίνουν σε εκδήλωση με τον ισραηλινό πρέσβη

Στις 15 Μάη συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση του κράτους τους Ισραήλ. Την ώρα που το Ισραήλ και οι προστάτες του διοργανώνουν προκλητικές φιέστες, τα κινήματα αντίστασης διαδηλώνουν και καταγγέλλουν τα 60 χρόνια κατοχής, προσφυγιάς και απαρτχάιντ που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός.

Σήμερα το πρωί, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιντιφάντα, ομάδα ακτιβιστών-τριών από φοιτητικά σχήματα και διάφορους πολιτικούς χώρους παρενέβησαν την ώρα που μιλούσε ο ισραηλινός πρέσβης Ali Yahya σε ημερίδα για τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις που οργάνωνε το Ινστιτούτο διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Οι ακτιβιστές-τριες άνοιξαν πανό που έγραφε «Μποϊκοτάζ στο ισραηλινό απαρτχάιντ» και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και το στραγγαλισμό της Γάζας. Ήταν μια ελάχιστη πράξη ανυπακοής μπροστά στην προσπάθεια να «ξεπλυθεί» το Ισραήλ από την ενοχή του για την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Οι «φουσκωτοί» που συνόδευαν τον πρέσβη επιτέθηκαν στους ακτιβιστές (με τη συναίνεση βέβαια των διοργανωτών…) και ασκώντας βία τούς πέταξαν έξω από το κτίριο της Πανεπιστημίου 16

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα δηλώνει ότι οι τραμπουκισμοί δεν πρόκειται να πτοήσουν τους αλληλέγγυους. Όσο συνεχίζεται η κατοχή και το απαρτχάιντ, θα συνεχίσουμε να σαμποτάρουμε την ισραηλινή προπαγάνδα.

Οι δράσεις για τα 60 χρόνια της παλαιστινιακής Νάκμπα συνεχίζονται με συγκεντρώσεις μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία. Μαζί με τις Παλαιστινιακές οργανώσεις καλούμε:

· Την Τετάρτη 14 Μάη από τις 7:00 μμ και μετά ολονύχτια διαμαρτυρία στην Ισραηλινή πρεσβεία.

· Την Πέμπτη 15 Μάη στις 6:00 μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην πρεσβεία.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Αθήνα 14/5/08

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Και σχετικό δημοσίευμα στο Indy με φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: